<

Към съдържанието

  • Log In with Google      Вход   
  • Регистрация


                       


Молитва на Духа на твърдото основание


  • Please log in to reply
Няма други мнения в тази тема

#1 Dela

Dela

    Отличен работник

  • Модератор
  • 953 Мнения:
  • Отговорете на въпроса:1864

Публикувано 10 май 2013 - 21:32

Молитва на

Духа на твърдото основание


Господи, Боже мой, душата ми на Теб уповава. Послушай молбата ми и дай внимание на молението ми. Повдигни духа ми и дай утеха на сърцето ми. Покажи ми, Господи, виделината на Твоето лице и заради милостта Си подкрепи ме с присъствието на Твоя Свят Дух. Господи, да дойде Твоето царство, да възлезе Твоята правда, да възсияе Твоята истина, да се въдвори Твоята любов и да се вселиш Ти, Сый*, в пълнотата си в моята душа.

Амин.

В писмо с дата 22 ноември 1913 г. Учителя написва следното относно Молитвата на Духа на твърдото основание: „Пет неща са потребни в живота на човека -здраво тяло, добро сърце, светъл ум, силна душа, крепък дух. Аз ти написах една молитва само като образ и дай място на духа си да я обработва, размножава и разплодява. Вникни във вътрешната страна на нейното съдържание. Желая ти да бъдеш свободен от всички превзетости на живота. Аз ти посочих пет неща, които да развиваш и да придобиваш. Само тогава ти ще бъдеш едно с Мене. Пази тая молитва като нещо ценно за тебе. Това са неща, които се дават рядко. Не я поверявай никому. Нека да бъде тя твоето богатство в тоя свят. Ти можеш да се молиш, когато ти е добре. Пази осветените неща и не ги давай на недостойните. Търсете сила и свобода на своя дух. Нека Христос, Едното живо слово, да ви бъде радост и веселие всякога".

_____________________
* Виж Изх.3.14 (стб.)Сый е причастна форма на инфинитива быти(съм) - който е, койтовечно съществува, Предвечният, Вековечният

Facebook коментари
0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни