<

Към съдържанието

  • Log In with Google      Вход   
  • Регистрация


                       


Молитва за благословение и обновление на сърцето, душата и ума


  • Please log in to reply
Няма други мнения в тази тема

#1 Dela

Dela

    Отличен работник

  • Модератор
  • 953 Мнения:
  • Отговорете на въпроса:1864

Публикувано 10 май 2013 - 21:52

Молитва за благословение и

обновление на сърцето, душата и ума


Господи, Боже на силите на небето и на земята.
Ти, в когото всичко е възможно. В името на Господа нашего Исуса Христа, чрез което име Ти си благоволил да Те призоваваме, ние, твоите чеда, идем тази сутрин при Тебе, припадаме пред Твоите нозе и сърдечно просим Твоята милост. Молбата ни, Господи, е да благословиш и опазиш от всички ухищрения* на лукавия, да укрепиш и утвърдиш в пътя на истината, да просветиш умовете, да осветиш сърцата, да повдигнеш душите на моите братя и сестри.

О, Господи, Боже наш,
молбата ни, която отправяме към Тебе тази заран, е да включиш още и сърдечните ни желания. Ти сам да застанеш сред нас с Духа Си завинаги. Да се вселиш в нашите сърца, в нашите души, в нашите умове и да подействаш с крепката Си сила за пробуждане на пълното съзнание в нас, за да можем да определим своите отношения и задължения спрямо Тебе, спрямо хората и здраво да застанем на мястото, което Ти си ни отредил.

О, Господи, Боже наш,
още Ти се молим — създай и нужните условия в нашия живот за правилното и навременното прилагане в живота добрите желания на сърцата ни, според благата Ти воля, за проникване и възрастване на Твоето Божествено слово в нашите сърца, в нашите души и в нашите умове. За да можем да станем проводници на Твоята Божествена светлина и словото Ти да проникне и да озари душите на всички онези около нас, които Ти си благоволил. И след всичко туй да се проявят чрез нас благите плодове на Духа Ти във всичката си пълнота. Та, като ни видят противниците ни, да се засрамят и да се прослави чрез нас името Ти пред человеците на земята.

Молбата си завършваме, Господи, със сърдечно желание Ти да излееш изобилно благословението Си върху нашите души и да ни научиш да Ти служим с радост и веселие, според както е благата Ти воля, за да не губим Твоето благословение през всичките векове на бъдещето.

Амин.

____________________
*ухищрения(остар.) - хитрувания, хитрини

Facebook коментари
0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни