<

Към съдържанието

  • Log In with Google      Вход   
  • Регистрация


                       


Молитва на Триединния Бог


  • Please log in to reply
Няма други мнения в тази тема

#1 Dela

Dela

    Отличен работник

  • Модератор
  • 953 Мнения:
  • Отговорете на въпроса:1864

Публикувано 15 май 2013 - 21:11

Молитва на Триединния Бог


I.(1) Господи, да дойде Твоят благ Дух върху моя дух.
(2) Да изпълни сърцето ми и душата ми с Твоето присъствие. (3) И да укрепи нозете ми във всяка правда.
(4) Покланям се пред Вечната канара, от която съм отсечен. (5) Благословено е Твоето име, Господи. Укрепи ме и въздигни ме, за да Ти служа с веселие.

II. (1) Господи, Боже мой, да дойде Твоят Дух и да просвети ума ми. (2) Да освети сърцето ми и да изпълни душата ми с всяка радост и веселие.
(3) Покланям се пред Теб, Вечния извор, който всякога ме е поил. (4) Умий нозете ми, измий сърцето ми, избели душата ми, за да съм чист и свят пред Тебе.
(5) Благословен си Ти, Господи, Боже мой!

III. (1) Господи, Боже мой, да дойде Твоето благословение върху моя дух. (2) Да изпълни сърцето ми и душата ми с благите плодове на Духа Ти. (3) Да утвърди нозете ми със силата на Твоето присъствие.
(4) Покланям се пред Твоя вечен Дух, който ме оживява и възкресява из мъртвите. (5) Пази ме, Господи, със святото Си име и укрепи ме, за да Ти служа с радост и веселие и да бъда едно с Теб, Господи Исусе Христе, както Ти - с Отца.

Амин.

Тази молитва се чете при голяма нужда. Тя е за изгонване на лоши духове от себе си и за самомагнетизиране. Всяка нейна фраза е придружена с движения.

Описание на движенията

I.(1) Двете ръце се събират над главата като пръстите се допират с върховете си и образуват остър ъгъл, чийто връх е на около 20 см
от темето. Ръцете бавно се спущат върху темето.

(2) Пръстите на двете ръце се поставят върху сърцето. Ръцете плавно се разтварят и докато дойдат в хоризонтално положение, дланите се обръщат напред.

(3) Ръцете се обръщат с длани към тялото и се поставят отделно върху двете съответни колена.

(4) При изговаряне на думите се прави пълен поклон като се коленичи, а ръцете, свити за опора, се поставят на земята и тя се докосва с чело.

Вече при изправено положение се казва (5).

II. (1) Отново ръцете се събират над главата, като пръстите се допират с върховете си и образуват остър ъгъл, чийто връх е на 20 см над темето, мястото на хилядолистника. Ръцете бавно се спущат над главата и при израза „и да просвети ума ми" дясната ръка се слага с пръстите на челото, а лявата се спуща свободно.

(2) Изпълнява се точно както при I. (2).

(3) Изпълнява се точно както при I.(4).

(4) Дланите се поставят върху коленете. След това върховете на пръстите се допират и ръцете, с длани, обърнати към тялото, се полагат върху сърцето. После, докато се свърши израза, ръцете бавно се разтварят до хоризонтално положение с длани, обърнати напред.

След това се става и като се спускат ръцете надолу се произнасят думите от израз (5).

III. (1) Изпълнява се точно както при I. (1).

(2) Изпълнява се както при I. (2) и при II. (2).

(3) Изпълнява се както при I. (3).

(4) Изпълнява се както при I. (4).

След това се става и като се вдигнат ръцете нагоре с длани, обърнати напред, се произнасят думите от израз (5).

Facebook коментари
0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни