Jump to content

В. Упражнения от Учителя с гамата и с формула. 1. Упражнения с гамата


Recommended Posts

1. Упражнения с гамата

Изпълнението на гамата е дадено от Учителя в класа на 6.03.1942 г., описано в беседата „Динамични движения", МОК, 1921 г., в томчето „Двете Божествени посещения", с. 263: „Гамата трябва да пеем с движения".

Учителят кляка в салона с десният крак напред, изправя се, като пее тонът „до", и издига ръцете си по тялото от краката до рамената.

От томчето „Двете Божествени посещения", 1921 г., МОК, беседата „Динамични движения", с. 263, Учителят е дал движението на ръцете при пеене на гамата.

От томчето „ Великата възможност ООК, 19 година, с 34. Учителят казва: „В същност, при сегашното положение, както сме поставени, „сол" е Марс, „ла" е Юпитер."

От томчето „ Съществуване , живот и отношение", МОК, 11 година, беседата „Вътрешното богатство", с 149: Учителят написа на дъската: „До - червен цвят, Си - виолетов цвят, Ла - син цвят, Сол - светло син цвят, фа - зелен цвят, Ми - жълт цвят, Ре - портокален цвят.

Поздрав с дясната ръка издигната с дланта напред: „Ще пея Господи и ще те славословя с цялата си душа" .

1. Изнасяме десният крак напред, клякаме на земята, като я опираме с ръцете си. Пеем тона „до", като прекарваме ръцете си от краката с длани към тялото до гърдите и изправяме тялото си нагоре (това е процеса на пробуждане), а ръцете свити в лактите, с длани върху гърдите. Мислим за червеният цвят, Слънцето, силата, живота и здравето, които то носи.

2. Правим крачка с левият крак напред, изнасяме едновременно ръцете си хоризонтално и успоредни напред с длани надолу и изпяваме тона „ре" (това е движение и покълване). Мислим за портокаленият цвят, планетата Меркурий и Мъдростта.

3. Правим крачка с десният крак напред, като едновременно разтваряме ръцете си хоризонтално настрани като дланите са свити и една срещу друга и изпяваме тона „ми" (това е израстване на стръкчето), като мислим за жълтият цвят, планетата Венера и Любовта.

4. Правим крачка с левият крак напред, като едновременно ръцете отиват на стомаха с допряни пръсти и длани към тялото и изпяваме тона „фа" (условия в живота и разлистване), като мислим за зеленият цвят, планетата Земя и спътника и Луна и растенето в живота.

5. Правим крачка с десният крак напред като едновременно разтваряме ръцете хоризонтално в полукръг като венец на височината на лицето и изпяваме тона „сол" (това е цъфтенето - цвета на плода), като мислим за ясносиният цвят, планетата Марс и животинските сили, които често бушуват в нашето тяло.

6. Правим крачка с левият крак напред, като едновременно ръцете отиват допрени една до друга с длани на сърцето и изпяваме тона „ла" (това е плодът на нашият труд), като мислим за тъмно синият цвят, планетата Юпитер и Бялото Братство, което ръководи и направлява цялата Вселена, чрез което работи Бог, като възпитава, хармонизира и оправя сърцата на хората.

7. Правим крачка с десният крак напред като едновременно издигаме ръцете си нагоре, неуспоредни (малко разтворени), с длани една срещу друга и изпяваме тона „си" (устата - вкусването на плода), като мислим за виолетовият цвят, планетата Сатурн, кармата, Божествената сила, която постоянно ни повдига.

8. Правим крачка с левият крак напред, като едновременно правим обливане с ръцете, които сваляме от горното положение през главата - хилядолистника покрай тялото с длани към него, клякаме и опираме с ръцете си земята и изпяваме горно „до" (това е посяване на ново семе), като мислим за белият цвят, планетата Уран и Божията Мъдрост

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...