Jump to content

Молитва за благоволението Божие


Recommended Posts

Молитва за благоволението Божие

Когато се намирате в нужда, призовавайте тримата Приятели, които са наши невидими покровители на Веригата. Те носят и името ,,Все", което значи: Емануил, т.е. Господ с нас и между нас, който ни учи — Той е Великият Учител и Спасител, а Михаил е военачалникът, Гавраил - вестителят.

Обмислете всичко, за което ще се молите, отнасящо се лично до вас, за вашите материални и духовни нужди. Искайте благоволението

Божие за отстранение на всички препятствия, които спъват Неговото царство. Ще се молите да напредвате в избраната ви стъпка (чрез личен избор, определете се към стъпката на любовта или на мъдростта, или на добродетелта). Молитвата, която ще предоставите, ще подкача така:

Господи Исусе Христе,

Йехова-Елохим,

Утешителю, Дух Святий-Адонай...

А пък ще свършвате със следните думи:

Защото, Господи, в идването на Твоето царство е нашата радост, в осветяването на Твоето име е нашата слава и в изпълнението на Твоята воля е нашата любов.

Името Божие е сила, а не само понятие. И който призовава името Божие като сила, той всякога ще има отговор на това, което иска. Единственото място, където Бог говори, е човешкото сърце и душа. От нашето вътрешно разположение ще изберем името.

Първопричината, която дава живот на всички същества, определя посоката на тяхното движение, както и техните качества и способности. Тази Първопричина наричаме с различни имена:

Бог - когато говорим за Бога, трябва да разбираме единствено число;

Господ - когато говорим за Господ, трябва да разбираме колективност от духове;

Господ Бог, Отче, Баща, Авва, Вседържащ Отец, Небесен Баща, Господ на обичта, Бог на любовта, Благий Боже, Боже на силите, Бог

Промислителя, Създателя на всичко, Творец, Царю на вековете, Господар, Вседържителя, Владико Святий и Истиний, Господ на господарстващите и Цар на царстващите, Цар на светлите духове, Господар на всички светове, Единствен, Безграничен, Безначален, Пастир мой, Премъдрия, Всевишния, Всемогъщия, Всеприсъстващия, Всеистинния, Всеблагия, Всемилосърдния, Вседълготърпеливия, Господ на мира и любовта, Всесилния Господ, Святи Боже, Святи Крепки, Святи Безсмъртни, Безкрайно Велико съзнание,

Триединния Бог: Отец, Син Божи и Святи Дух,

Аллах - Единния Единствен Бог, неуловимата Му същност е отразена с още 99 свещени имена,

Ишвара - Планина от светлина, блясва, за да освети мрака, тройният лик: творец, съхранител, разрушител,

Саваот, Йехова-Елохим, Йова,

Мардук - Бога на светлината,

Тао — Най-върховния разпоредител на всичко, Началото, което е създало всичко.

Айн Соф е кабалистическото подразделение на света, Първоизточникът на цялото мироздание, безкрайният, безграничният, висш аспект на Бога, от който се ражда Бог, творящ всичко останало.

Нашият Господ Исус Христос, Син Божи, Спасителят, Избавителят, Изкупителят, Агнец Божий, Син на мира, Син человечески, Богочовекът, Началникът на живота, Животоначалникът, Жизнодавецът, Сладчайшият Исус, Тайновидецът, Великият Учител, Избавител и Ходатай, Виновникът за нашето спасение, Разрушителят на ада, Победителят на смъртта, Избраният Господен цар и свещеник, Покровителят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...