Jump to content

3.2. Кореспонденция


Recommended Posts

3.2. Кореспонденция

София, 4.XII. 1934 г.

Ул. "Оборище" 103

Уважаема Госпожа Стоянова,

Радвам се, че съм приета за кандидатка-членка на Съюза на българските писателки.
Искат се от мене бележки за литературната ми дейност. Още от 1914 г. съм писала и превеждала за разни вестници и списания, като вестниците: "Русенско ехо", "Ратник", "Знаме", "Мир", "Женски свят", "Зорница", "Летопис", литературния брой на в. "Таймс" и пр.; списанията: "Духовна обнова", "Младежки вестител", "Християнски свят", "Всемирна Летопис", "Икономия и домакинство", "Подвиг" и пр.
Влизала съм в редакционния комитет на в. "Зорница", самостойно съм редактирала три години сп. "Благодат" и осем години "Детски другар", като почти всеки месец съм превеждала или писала оригинални статии или разкази за тях. Издадена е била в отделна брошура сказката ми: "Най-красивият източник на мъдростта". Държала съм множество сказки върху религиозно-етични и литературни теми, като: "Лонгделоу-живот и творчество", "Религията и жената", "Могъществото на волята", "Проблемата на нашите страдания", "Нашите идоли", "Философските идеи на Григорий Петров върху религията и живота", "Политическите права на жената", "Войната" и др.
На съюзни събрания (с изключение на празници) след 5 S ч. не бих могла да идвам, поради английските ми курсове. Ще Ви благодаря, обаче, 1) Ако ми се изпращат известия за събранията; 2) Ако ми се яви членския внос, за да го изпратя; 3) Ако ми се пише до кога най-късно трябва да представя материал за съюзния сборник.

С почит: Д. Л. Доганова

Можем да кажем, че това е един отчет в сбита форма, който прави Д. Доганова за своята дейност като писател, преводач и редактор.
Izgrew_24_1.jpg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...