Jump to content

Формули 240 - 254 Придай ни вяра


Recommended Posts

Формули

„Придай ни вяра"

Ев. Л. 17:5

формула 241

Тази формула се казва преди лягане.

Вярата, в която аз живея, ще внесе Божествена хармония в стремежите на моето сърце.

формула 241

Вярвам в младостта, която изключва старостта и смъртта. Вярвам в мъдростта и светлината, и знанието, които изключват глупостта, тъмнината и невежеството.

формула 242

Дори и разбойник да срещнеш, не се плаши, а кажи:

Господи, познавам Те и в добрия, и в лошия човек. Ти, който управляваш вселената, няма да допуснеш този човек да ме убие. Ти ще проявиш милосърдието си чрез него.

Чуе ли тези думи, разбойникът ще се пробуди и ще се откаже от намерението си да убива.

формула 243

Ученикът трябва да познава своя Учител с абсолютна вяра. Във вечната любов други са законите на живота, любовта иска изявление, мъдростта — приложение, истината - осъществяване.

Учителя към ученика: Само моята душа носи любовта, мъдростта и истината. Аз към теб съм бил всякога абсолютно истинен.

формула 243

Щом искате да станете рано, хванете палеца на лявата си ръка с палеца и показалеца на дясната си ръка и кажете:

Искам да стана утре в 4 часа.

Повторете същото и с палеца на дясната ръка. Палецът е антена. Зад палеца седят разумни същества, с които сте свързани. Ако не се съмнявате, ще успеете. Палецът е Божественото начало в човека. Подвижете го и кажете:

Има Бог!

Свийте ръката си в юмрук, като палецът да обхване пръстите, и кажете:

Има Бог!

формула 245

Човешката ръка съдържа всички сили. Вярвайте в нея и правете опити. Чрез всеки пръст функционира специална Божествена енергия. Господ каза на Мойсея: „Дигни си ръката!" и всичко стана. Когато знаеш как да вдигнеш ръка, всичко става. Сега ще направим следното: ще отправим мисълта си към всички добри хора, на които съзнанието е будно. Ще мислим за всички добри хора. Няма да се стремите да разберете в какво се състои тайната. Това упражнение ще го направите така, както бихте вдигнали една лейка и изливате вода през нейните дупки, просто ще поливате цветята. През пръстите на дясната ръка ще изпратите енергиите и като че ли те образуват кръг и идат към вас, а чрез лявата ръка ще ги възприемете. Всеки един от вас трябва да стане проводник и да изпрати енергиите на доброто, силите на любовта, правдата и мъдростта към всички добри хора. Тези енергии вие изпращате повидимому през тая физическа ръка, но има друга -духовна ръка.

Приклекнете, вдигнете дясната ръка и я протегнете към изток с разтворени пръсти, а лявата ръка поставете на лявото коляно. Като проектирате енергиите на доброто чрез палеца, кажете:

Да се прослави Господ във всички Свои дела. (три пъти)

Да царува силата на Неговото добро във всички добри хора. (три пъти)

Проектирайте енергиите на доброто през показалеца и кажете:

Да се прослави Господ във всички Свои дела. (три пъти)

Да царува силата на Неговата любов във всички сърца. (три пъти)

Проектирайте енергиите на доброто през средния пръст и кажете:

Да се прослави Господ във всички Свои дела. (три пъти)

Да царува силата на Неговата правда във всички умове. (три пъти)

Проектирайте енергиите на доброто през безимения пръст и кажете:

Да се прослави Господ във всички Свои дела. (три пъти)

Да царува силата на Неговата истина във всички души. (три пъти)

Проектирайте енергиите на доброто през малкия пръст и кажете:

Да се прослави Господ във всичките Свои дела. (три пъти)

Да царува силата на Неговата мъдрост във всички духове, (три пъти)

След това поставете дясната ръка върху дясното коляно, а лявата ръка вдигнете и я протегнете напред към изток с разтворени пръсти. Като проектирате енергиите на доброто през всеки пръст на лявата ръка, повторете и същите формули в същия ред, както при дясната ръка.

Щом привършите, насочете двете си ръце към слънцето с отворени длани и лакти, опрени на коленете. След това завъртете длани една срещу друга, допрете върховете на пръстите. После съберете наедно една срещу друга дланите в отвесно положение и като вдигнете лакти от колене, прочетете Добрата молитва (с. 9). Накрая произнесете три пъти формулата:

Мир и радост да цари в нас и Във всички сърца. Пътят на Божията любов е осеян с всички възможности и условия за постижения.

Да бъде благословен Господ на любовта в нашите души. Проявеният Дух в любовта, проявеният Дух в мъдростта, проявеният Дух в истината носи всичките блага на живота на Единния, Вечния Бог, извор на всички блага, в когото всичко се обединява.

С Господ, който живее в мен, всичко мога!

Помощта не иде отвън, тя иде отвътре!

формула 246

Господи, помогни ми в работата, да покажа на хората, че с Тебе ще изкарат повече, отколкото ако очакват на себе си.

формула 247

Дойде ви някоя хубава мисъл да направите нещо, не казвайте „Ако е рекъл Господ", но кажете:

Амин, така да бъде, както е рекъл Господ!

Дойдете ли до положение да изпълните това, което Бог ви повелява, ще кажете:

Аз ще изпълня волята Божия, ако ще целият свят да ме тъпче. Аз зная, че никоя сила не е в състояние да отнеме от мене това, което Бог ми е дал.

формула 247

При най-големите обиди, бури и нещастия да не се размъти твоето сърце, да бъдеш тих и спокоен в душата си. И като застанеш на тоя център, да няма никаква външна сила, която може да те поклати от твоите основи, тогава кажи така:

Тук u никъде!

формула 249

Вярвам в едната истинска любов, която изтича от Духа. Вярвам в едната истинска мъдрост, в която се проявява Духът. Вярвам в едната истинска истина, в която се проявява Бог.

формула 250

Вярата, в която живея, ще внесе Божествена хармония в стремежите на моето сърце.

формула 251

Всичко е в ръцете на Бога и Той ще превърне всичко за наше добро.

формула 252

Земята се върти около оста си, следователно аз трябва да имам стабилност. Земята се върти около слънцето, следователно моята вяра трябва да се засили.

Кажете ли така, веднага всички духове наоколо ви ще се разпръснат на пух и прах и вие ще видите, че слънцето грее, така ще тръгнете към Бога.

формула 253

Искате ли да уякчите силите на сърцето и ума си, произнесете следните формули със съответните движения, като във всяко едно движение на ръцете вие можете да концентрирате ума си и да привличате силите на природата. Изходно положение: обтягате лявата и дясната ръка напред, след което дясната ръка се движи бавно над лявата ръка до горе над рамото и минава пред гърдите, близо до врата, а като стигне над дясното рамо, се изнася напред. Същевременно се произнася:

Моят ум ще се изпълни с Божествена светлина и аз ще възприемам в себе си всички Божествени мисли и ще ги насаждам в света.

За момент двете ръце остават успоредно, след което лявата ръка минава бавно над дясната ръка догоре над рамото и минава пред гърдите, близо до врата, а като стигне над лявото рамо, се изнася напред. Същевременно се произнася:

Моето сърце ще се изпълни с Божествена любов и ще бъде устойчиво във всяка правда и истина.

Ръцете се вдигат нагоре и се произнася:

Амин, тъй да бъде.

Ръцете се свалят долу. Това упражнение се прави няколко пъти ту с дясната, ту с лявата ръка.

формула 254

Вярвам в Тебе, Господи, който си ми говорил в миналото. Ти си вложил в мен всички добри семена в живота ми. Вярвам в Тебе, Господи, който ми говориш сега. Ти възрастваш доброто у мен. Вярвам в Тебе, Господи, който ще ми говориш в бъдеще. Аз ще се радвам в Твоя живот.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...