Jump to content

14. БОЖЕСТВЕНОТО УЧЕНИЕ Е ДУХЪТ НА ЛЮБОВТА


Recommended Posts

14. БОЖЕСТВЕНОТО УЧЕНИЕ Е ДУХЪТ НА ЛЮБОВТА

МОЙСЕЙ И ХРИСТОС . Беседа от Учителя ,държана на 7 ноем .1926 г., София. - В : "Затова се родих" Сила и живот . Сер. IX. т. I. София . 1929 . с. 124,126-127

„Духът това е любовта. В писанието се казва: „Плодът на Духа е Любов. Всеки гражданин трябва да

бъде идеален човек, за да се създаде и идеална държава. Нека всеки човек търси в себе си вината за всички неуредици е света, за да може той сам да се изправи. Постъпва ли така, той ще стане идеален човек. Има идеални хора в света!

Питам: Каква цел гонеше Христос с идването си на земята? - Той искаще да въдвори Царството Божие на земята. - Можа ли Христос да постигне своята цел? - Времето ще покаже.

Някои казват: „Всичко, което са казали пророците, се е сбъднало." Един ден ще кажат същото и за Христа. Неговото учение е за Любовта. Когато Любовта дойде в света, всичко ще се изправи."

„Казвам: няма да минат десет години и моите думи ще се сбъднат *

*3абележка на съставителя: Тази беседа е от 7.XІ.1926 г.. А през 1936 г. започна в света подготовката за Втората Световна война (1935г.-1945г.).

И учените хора казват, че в продължение на десет години ще станат големи преобразования в света. Старото ще изчезне, ново нещо ще се яви на сцената: и в религията, и в науката, и в обществения живот. Всички хора ще започнат да мислят по нов начин.Тогава, между европейските държави ще се създадат здрави връзки, които ще почиват на нова, модерна конфедерация; съобщенията между държавите ще бъдат свободни, без паспорти, без ограничения. Сега, ако отиваш от една държава в друга, на десетина места ще те преглеждат, да не носиш нещо; в хотел отидеш, все ще те подозират в нещо; ако наблюдаваш вечерно време небето, ще те проследят, да не кроиш някакъв заговор; ако имаш дълга коса, ще те вземат за анархист, или за комунист.

Като ме слушате да говоря така, някои ще кажат: „Този човек говори така, защото зад него има нещо друго." - Да, зад мене има нещо, но какво? Зад мене седи Господ, зад мене седи Истината, зад мене седят ангелите, зад мене седят идеите на всички добри хора.

Често казвате: „Дошъл е един човек, който иска да заблуди народа ни." - Никой не може да заблуди човека. Всеки сам се заблуждава. Никой човек не може да заблуди цял народ. Това никога не е било в човешката история и няма да бъде! Човек трябва да вярва в Христа и в Христовото учение, което е Божествено, т.е. учение на Бога. Бог иска да подигне всички хора и да ги освободи от страданията им. Какво донесоха Мойсей и Буда на света? - И те, като Христа донесоха Божественото учение.

И тъй, вярвайте в Божественото и Го зачитайте във всички хора. Гледайте на всички с уважение и почитание."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...