Jump to content

Recommended Posts

Формули

„Отец ми работи, и аз работя."

Ев. Йо. 5:17

формула 394

Не да правя всичко, каквото искам, но всичко, което правя, да е добро.

формула 395

Ръцете се изнасят напред със сключени пръсти и длани обърнати нагоре. Първо малките пръсти се отделят, след това - безимените, средните, накрая — показалците, само палците остават допрени. Ръцете се обръщат напред като букет, пръстите се допират. След това дясната ръка се тегли по лявата до рамото, минава пред лицето, над главата, слиза от дясната й страна и се изнася напред до другата ръка. Най-напред се допират палците, после - показалците, средните пръсти, безимените и малките пръсти. В това положение ръцете се изнасят над главата. Произнася се формула, като при съответните й изрази ръцете се свалят пред лицето и се вдигат над главата, без да се разделят пръстите.

В единството на Божията любов пред лицето

и мъдрост над главата

истината пред лицето

постига своите цели. над главата

В името на Божията мъдрост пред лицето

и Божията любов над главата

истината пред лицето

постига своите заветни цели. над главата

формула 396

Да дойде Бог чрез Духа Си да живее у нас.

Ние да влезем и да живеем в Бога.

формула 397

Аз разполагам с неизчерпаемо богатство, аз живея в изобилието на Божията любов, дишам светлината на Божията мъдрост, движа се във великата Божия истина, която носи свобода и простор за душите, като раздавам всичко, което си ми дал.

формула 398

Благодарим Ти, Господи, за голямата благодат, която ни даваш. Ние Те познаваме, че си всемилостив, всеистенен, всемъдър, вселюбящ и всеблаг.

Концентрация

Призовете Господа във вашата индивидуална душа, в подсъзнанието, и поставете задачата да поправи вашите обноски - ще забележите каква магическа сила ще се прояви. И ако изправим нашите отношения към Господа, Той би се проявил и почувствал у нас като музика, поезия, светът ще се отвори и ще почнем да възприемаме мислите на ангелите и великите хора, ще видим, че светът върви много добре и работите на земята ще се определят. Първото нещо, което трябва да направим сутрин, когато станем, е да се спрем за десет-петнадесет минути и да видим какви мисли е вложил Господ в душата ни.

формула 399

Любов - безспир, живот - безкрай, вяра - непоколебима

формула 400

За оня, който върви по Божия закон, всичко съдейства за добро.

формула 401

Помни: съвършенството е целта, блаженството е любовта, хубостта е мисълта, а пълнотата на всичко е Бог. Бог е тайната връзка на всичко. Размишлявай добре и върши волята Му. Един ден Неговата благодат ще те намери и Неговата ръка ще те укроти.

формула 402

Ще се обърнеш на изток, ще разтвориш ръце и ще кажеш:

Да царува любовта!

Ще се обърнеш на запад и ще кажеш:

Да царува правдата!

Ще се обърнеш на север и ще кажеш:

Да царува истината!

Ще се обърнеш на юг и ще кажеш:

Да царува добродетелта!

Пак ще се обърнеш на изток и ще кажеш:

Да царува мъдростта и да се хвърли светлина върху всичко!

След това ще кажеш в себе си:

От царуването на любовта да придобия стремеж към всичко най-хубаво в живота.

От царуването на правдата да придобия прави правилни отношения към хората.

От царуването на истината да придобия свобода и простор.

От царуването на добродетелта да придобия прилежание към доброто и добре да постъпвам винаги.

От царуването на мъдростта да придобия знанието, като поставя всяко нещо на мястото му.

Размишление над петте стъпки

За да стъпи в духовния път на ученичеството, или Стръмната пътека, както още я наричат, човек трябва да мине Тясната врата, за която говори Свещеното писание. Така той среща Великия учител Христос и е в непрекъснато общение с Него. Пътят на живото дело, на постоянното творчество има пет посвещения. Планините Арарат, Мория, Синай, Тавор и Голгота символизират петте стъпки на възлизането на човешката душа. Може да съзерцавате Пентаграма, където тия пет посвещения са изразени символично. Всеки, който иска да върви по пътя на Христа, се задължава в определено време от деня да мисли поне пет минути за значението на петте планини Арарат, Мория, Синай, Тавор и Голгота. По този начин ние ще се приближим към тях най-напред с мисълта си, после със сърцето си и най-после с цялата си душа. И само тогава ще завършим нашата човешка еволюция.

Само онзи може да стане ученик, да срещне Христа, който има непоколебима вяра в Него. Вярата му трябва да бъде като гранитна скала, в която да се разбиват вълните на житейското море. Тази вяра е символизирана с планината Арарат, на която е спрял Ноевият ковчег. В Свещеното писание имаме три образа с такава непоколебима вяра: Авраам, Мойсей и Разбойника на кръста. Авраам се удостои да бъде наречен Приятел на Бога. Но това високо положение вместо да го направи горделив, толкова го смири, щото той не се подвоуми да пренесе в жертва сина си на планината Мория. С такова смирение вече човек напредва бързо по своя духовен път и се изкачва като Мойсей на планината Синай на връх Хорей, където получава заповедите Божии. Когато ги получава, човек се преобразява и над него слиза Духът - това е планината Тавор. А краят е безсмъртието, но за да го получим, трябва да се отречем от себе си, т.е. да умрем за света, да се родим изново, а това става на Голгота.

формула 403

Първото лице на Бога е любовта.

Отражението на това лице е живота.

Второто лице на Бога е мъдростта.

Отражението му е светлината, знанието.

Третото лице на Бога е истината.

Отражението му е свободата.

Бдение

Като се съберете в името на Господа, направете едночасово бдение. То ще се състои в размишление, изповед, моление и хваление - кой както чувства ръководството на Духа. Истинска молитва е тази, в която душата и умът се сливат заедно, на такава именно молитва се отговаря. Не само да призовем Господа, а да Го развържем и събудим в себе си. Господ е вътре в нас, но камъкът трябва да се махне от гроба. Вие трябва да имате един център -съсредоточие, към което да се движите, и искайте това нещо от Бога.

формула 404

Господи, научи ме да обичам хората, както Ти ги обичаш, да ги разбирам, както Ти ги разбираш, да ги виждам, както Ти ги виждаш.

формула 405

Искаш ли да имаш успех в живота, кажи в себе си и прилагай следните правила:

Пази свободата на душата си,

пази силата на духа си,

пази светлината на ума си,

пази доброто на сърцето си!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...