Jump to content

9. По подробно за Американското научно-богословско училище в Свищов


Recommended Posts

9. По подробно за Американското научно-богословско

училище в Свищов

В навечерието на пристигането на Петър Дънов в Свищов "училището е устремено напред към превръщането му в Американски институт за наука и теология" [3-148]
Сградата на училището е построена специално за методистката мисия и представлява архитектурно произведение наподобяващо модерната тогава виенска архитектура. За изграждането и е закупено подходящо място в центъра на Свищов и по план в нея са предвидени помещения за учебни класни стаи, за кабинети по физика и химия снабдени с надлежни пособия и учебни материали, отделени са помещения за учителския персонал.
Оборудваните кабинети по физика и химия, които са снабдени с материали и пособия, са спомагали за онагледяване на учебните занятия. Ръководството на методистката мисия счита, че за получаване на солидни познания по 20-те учебни предмета и за да бъдат випускниците на училището наистина годни за сериозна работа, всички научни въпроси трябва да бъдат разяснени на учениците с най- голяма обективност и яснота. Това обяснява създаването на кабинети по физика и химия в които опитите и упражненията заемат централно място в уроците. Както съобщава Стефан Ганчев по-горе: "... доставили всички съвременни учебни помагала, уредили физически и химически кабинети, наредили и пансион".
Пансиона, е предвиден да подслони ученици дошли от други места в Свищов. Той е събрал учениците на едно място бидейки тяхно убежище и дом - ползвали са го учащите младежи дошли от други населени места.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...