Jump to content

23. Марко Атанасов Иванов - Милчо


Recommended Posts

23. Марко Атанасов Иванов - Милчо

Марко Иванов е роден на 27 февруари 1935 година в Свищов. Завършва Държавната търговска гимназия, а в последствие и Стопанската академия "Д. А. Ценов" - Свищов, специалността "Счетоводство". По време на военната служба пострадва със здравето. Работи по разпределение в Силистра, след това в Свищов в справочния отдел на градската библиотека в града.
Възприема вегетарианството, чете словото от беседите и прилага неговите истини в живота си. Прави опит да подреди тематично изнесените от Учителя 7777 беседи според Универсалната десетична класификация. Съставя двутомен азбучник-речник на беседите на Учителя/ Поддържа оживена кореспонденция с Боян Боев, Виктор Йорданов - Елвелюри, Жечо Панайотов и други. Получава подкрепа и съвети за преодоляване на страданията със здравето си от техните писма след премеждието прекарано в казармата. От тези писма черпи надежда да продължи да работи. Намира опора в мисълта на Учителя: "Колкото повече страдаш, толкова си по-близо до Бога!"
Отива си млад от този свят. Сестра Невена Неделчева е получила ясновидско видение за Марко, което споделя приживе с него: "Знаеш брат, вземал си на кредит, дойде момент трябва да се плаща".
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...