Jump to content

17.Никакъв наем няма да ти вземам


Recommended Posts

17.Никакъв наем няма да ти вземам

1938
 
Спомен на брат Гради Минчев за сестри и братя от Свищов: "Като привърших работата си в Никопол, после отидох в Свищов. Там имахме една сестра Виржиния. Тя като научила, че съм в Свищов, дойде и ме заведе в къщи и ми каза: "Брат, ето аз съм шивачка", имаше две-три момичета там да и помагат."Вечер стаята е свободна. Ще спиш тука."
Викам: "Добре сестра. Ами колко лева наем ще ми вземаш?"" Никакъв наем няма да ти вземам. Ще идваш тук и ще ми бъде много драго". След няколко дена пристига в Свищов сестра Цветка Симеонова (Щилянова). Тя нали беше художничка, а знаеше, че работя на пристанището. Намери ме значи на работата ми аз я разходих по Дунава с лодка. Сестра Виржиния пък, понеже не ми взема наем, аз и направих някои работи, като мивка, казанче за мивката и и помагах каквото мога през свободното си време.[20-228]
1939
1939 на 22 март Учителят записва посланието към учениците "Вечният завет на Духа"
1942
Учителят завършва Паневритмията със Слънчеви лъчи и Пентаграма
1944
 
Учителят си заминава от този свят. При изпращането му присъстват живеещите на Изгрева приятели от Свищов: Нешка Анева, Йустина Халачева, Саша Халачева, Надежда Конова, Тодорица Станчева, Невянка Богданова.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...