Jump to content

10. БОЖЕСТВЕНАТА МЕТЛА


Recommended Posts

10. БОЖЕСТВЕНАТА МЕТЛА

ТОГАЗ ЩЕ ПРОСВЕТНАТ . Беседа от Учителя ,държана на 23 окт. 1921 г . - В : Сила и живот . Сер . IV. София . 1922 .

С. 48-50,50-5 1

„Вратата се затвори вече. Който си е неправеден, нека си е неправеден. А който е праведен, ще остане праведен. Не разбирам, че вашата съдба сега се решава. Ако след хиляди години вие не сте били в състояние да познаете Бога, вратата ще ви се затвори; и вие наново ще опитате туй учение, за да го познаете. Защото Бог поругаем не бива! И сегашният свят ще мине през едно стъргало такова, каквото никога човечеството не е виждало. Скоро ще бъде това, скоро, скоро! Нека всички грешници да знаят или скоро да се оправят.

Този свят отива , всички други остават , няма да ги пометат комунистите . Иде една велика Божествена метла , която ще помете като стихия всичко . Иде нов закон . И апостол Петър казва: „Небесата ще приидат с бучене, а стихиите разгорявани ще се стопят, и земята и делата по нея ще изгорят." Тъй всичко ще се помете. Отгоре иде това. Русия изпитва вече последствията на туй, което иде. И всички народи по целия свят ще опитат същото. Бог поругаем не бива!

„Праведните ще просветнат в Царството на Отца си." Ще бъде ново небе и нова земя! Всичко това, което е сега, ще си отиде. Та, като ви казвам тъй, някой ме гледат и казват, дали сериозно говоря. Не „сериозно" говоря, ами аз говоря, защото ми е приятно да говоря. Приятно ми е да говоря, защото „праведните ще просветнат", аз за тях мисля, а какво ще стане със света - това не искам да мисля. И сега, понеже мобилизацията се е привършила, и вратата се е затворила, онзи, който е влязъл, за него връщане назад няма, а който е останал, той напред не може да върви. Ще ме запитате: „Е, какво ще бъде с тях, които са останали вън?"

- Ние искаме да знаем само, какво ще бъде с праведните, а какво ще бъде с грешните, то не влиза в нашата програма. Ние не се занимаваме с дълговете на хората. Ние се занимаваме с богатите хора. Нам ни трябват праведните, защото те имат средства- светлина. Да употребим това, защо ни са онези бедните. Вие ще поддържате бъдещата култура, ще отворите касите си. Говорим за една положителна култура на праведните, а за грешните и дума няма да правим. „Който има уши да слуша, нека слуша."

Сега вие ще зададете въпроса: „Какъв окултен закон има да разбираме?" Окултен закон е : „Праведните трябва да просветнат , и като просветнат , всичко е в техни ръце . Ако не просветнат , никаква сила няма да имат." Ето окултният закон.

Някой казва: „Как да придобия сила?" - Като просветнеш, ще придобиеш сила."

„Двадесет години в България против мене говорят все ме подозират . Казвам: „То сте вие , които виждате вашето зло" . Аз във всички хора виждам доброто, виждам своето добро. Не искам никого да лъжа. И бих желал и вие никого да не лъжете.

И във вашето сърце да има онази Любов, с която вие да се жертвувате. Всяко ваше допиране, всеки ваш поглед да бъде едно велико благословение, и който го приеме, да благодари на Бога, че е приел нещо добро от вас. Това разбирам аз Любов!"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...