Jump to content

ПО КАКВО ДА ПОЗНАВАМЕ ЧОВЕКА


Recommended Posts

ПО КАКВО ДА ПОЗНАВАМЕ ЧОВЕКА

Нещата са скрити дотогава, докато не виждаме и не разбираме. 25-312.

Много неща са написани по човека. Има хиромантици, физиогномисти, френолози, които по някои общи черти на ръката, на лицето и на главата на човека могат да определят неговия характер и темперамент, както и неговите способности. 12-161.

 

Знае се, че частта прилича на цялото. И човек, като част от цялото, се познава по лицето и главата. 68-243.

 

Познава се по формата на своето чело, на своите очи, уши, вежди, нос, уста. 99-64.

 

Всяко отрицателно и положително качество на човека има специфичен белег на лицето, на главата, на ръката му. Ако го няма, не, можете да му го припишете. 38-10.

 

Вие трябва да познавате човека по очите, ушите, носа, устата, да четете по него, като по книга: Тогава, нито вие ще се лъжете, нито другите ще ви лъжат. 68-107.

 

Има учени хора, хиромантици, които. четат по ръката. Има учени хора, физиогномисти, които четат по лицето. Има учени хора, астролози, които четат по звездите. Казват някому: Ама ти се криеш. Не, няма нищо в света скрито-покрито. 10.15-23.

 

Спрете ли се върху физическите черти на човека, вие ще откриете неговите прояви във физическия свят. За пример по устата на човека се определя неговия характер; по носа неговата интелигентност; по очите - проявите на неговия вътрешен живот; по ушите - неговата разумност. Формата и устройството на устата, на носа, на очите, на ушите са резултат на неговия минал живот. Ако не е доволен от тях, човек може да работи върху себе си, да ги измени, да внесе известно подобрение. 33-62.

 

За да бъде една черта вярна, тя трябва да присъства едновременно на три места: на черепа, на лицето и на ръката. След това тя трябва да присъства на челото, на горната част на лицето, на скулите и на брадата. Най-малко трябва да има един общ признак на лицето, и после на специалните части. Някой път известен признак съществува само на челото, тогава той е в потенциално състояние, съществува само като възможност. Някой път се среща на брадата - то е по отношение на волята. Но когато един недъг съществува едновременно на главата, на лицето и на ръката, този човек е грешил в миналото по ум, по сърце и по воля. Той е една бомба, трябва да го барате с щипци, или никак да го не закачате. 75.2-218.

 

Вие трябва да имате положително знание за линиите на тялото, на лицето, на ръцете си й да ги разбирате. Като знаете това, ще намерите, де се крият вашите дефекти и вашите добри страни. 47-177.

 

Кои хора познавате и кои не познавате? Вие познавате само ония, които ви са направили някакво добро или които са ви услужили. Ония, които не са ви направили добро или които не са се проявили към вас, не познавате. Всеки, който е дал нещо от себе си за вас, е ваш познат. Който нищо не ви е дал, минава за непознат. 23-39.

 

Колкото и неуловима да е за човека душата, тя има свои външен израз. Сърцето, умът, духът също имат външен израз. 34-6.

Искате ли да познаете, какви чувства има човек, изучавайте промените, които стават в очите, устата и лицето му. Гледате - някой човек усмихнат, весел, мислете, че е добър, мек по характер. Обаче, достатъчно е да се вгледате в ъглите на очите и на устата му, за да разберете, че чувствата му са груби. 108-166.

Един от методите на себепознаването се крие в яденето. Наблюдавайте се как ядете. От начина, по които ядете, може да познаете, какво ще излезе от вас и какво можете да свършите. 87-200.

 

Как познавате човека? - По енергиите, които изтичат от него. Това се познава при ръкуването. 25-225.

 

Достатъчно е да видиш, как гледа момъкът, как слуша, как движи носа си, за да го оцениш. Ако вдига носа си нагоре, това означава едно нещо; ако го движи надолу - друго нещо означава. Ако човек стиска устата си и я държи повече затворена, това означава едно нещо; ако я държи повече отворена, това означава друго нещо. 36-48.

 

Никога не трябва да търсите у хората недоразвитите неща, защото с това вие вървите по обратен път, пречите на себе си. 116-79.

 

Някой човек изучава физиогномия, хиромантия, има ясен поглед върху нещата, но като дойде до прилагане, той прави ред погрешки. Погледне носа на някого и казва: Я виж, какъв грозен нос има този човек. - Не, това не е наука, това не е право гледане на нещата. Ако носът на този човек има нещо неправилно, другаде някъде, на челото или на главата, има някаква черта, която компенсира недостатъка на носа. 52-394.

 

Видиш ли добра черта у човека, ти правиш услуга и на себе си и на онзи, у когото си я видял. Ако в продължение на една година виждате само доброто в човека, вие коренно ще се преобразите. 68-183.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...