Jump to content

ЛИНИИТЕ В ЧОВЕКА


Recommended Posts

ЛИНИИТЕ В ЧОВЕКА

Като изучават физиогномия, мнозина казват, че еди кой си човек е учен, умен, защото има високо, широко чело. - Има и крадци с широки, големи чела. - Ушите им поне не са големи. - И ушите им са големи. - Носовете не са им правилни. - Има крадци с правилни носове. - Ами какви бради имат? - Не, добротата, разумността не се заключава само в големината на челото, на носа, на ушите, но в особените линии, които те имат. Само гениалният човек може да чете по тези линии. Тези линии са едва уловими. Те постоянно се движат. Дали човек е весел, или сериозен, тези линии постоянно се менят. Само опитното око може да ги схваща. Човек; на лицето, на когото съществуват тези линии, е всякога красив - и като весел, и като сериозен, замислен. Той никога не губи своята красота. Тези линии не са нито на носа, нито на ушите, нито на челото или на брадата на човека. Те се крият в неговия двойник. Външно носът на човека може да не е много красив, но вътрешно погледнат, в двойника му има една особено красива линия, която прави носа му красив. Има хора, които като се засмеят, стават грозни, а като са сериозни, стават красиви. Грозотата и красотата на човека зависят от неговия вътрешен духовен живот. Някой хора съзнават това в себе си и се стараят по външен начин да се прикрият. За да не издадат своята вътрешна дисхармония, те или се засмиват, или стават сериозни. Колкото и да се крият, не могат да излъжат нито себе си, нито другите. 22-65.

Правите линии в природата са линии на ума, а кръглите, извитите линии в природата са всякога линии на чувствата. Чувствата образуват и спиралните линии. 75.4-277.

Правите линии показват, че в даден човек преобладава електричеството; кривите линии показват, че в даден човек преобладава магнетизма. 71-109.

Единствената права линия на лицето е носът. Устата е представител на огънатата линия, а очите - на овалната линия. А на кривата линия, кой е представител? - Ухото. 71-317.

Онзи, у когото липсват правите линии, или са малко, е човек без воля. На него не може да се разчита. 91-313.

Чувствата скъсяват линиите, а мисълта ги удължава. 90-2.

Добре е да изучавате живите линии, да познавате, кой човек е добър и кой лош. Като видиш един нов човек, разгледай линиите на ухото, на носа му, да знаещ с какъв човек имаш работа. Ако някой ти е причинил неприятности, вгледай се в ухото и носа му, да видиш де се крие злото в него. 104-228.

Всички линии, с които означаваме носа, очите, устата на човека, представят силови линии. Тези силови линии определят интензивността на самите сили, които работят в човека.73-151.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...