Jump to content

20. КОМУНИСТИЧЕСКОТО ВЛИЯНИЕ СЛЕД 9.IX.1944 г *


Recommended Posts

20. КОМУНИСТИЧЕСКОТО ВЛИЯНИЕ СЛЕД 9.IX.1944 г *

МИЛИЯТ ПОГЛЕД. Беседа от Учителя ,държана на 22 октомври 1944 г. - В: Заветът на любовта . Т. 2. София .1944. с. 17-18

„Сега дойде новият ред на нещата. Всички, които бяха със стария ред, се подмладиха, туриха червения цвят на първо място. Безверниците станаха вярващи. Като дойде комунистическото влияние, старите възгледи се измениха. По-рано комунизмът беше външно грозен, с маска. Като се освободи, махна маската, и видяха, че е млада, красива мома. Съвременните християни не са дали толкова жертви, колкото комунистите. Ще кажете, че всичко е било глупаво. Не е така. Всеки човек, който се жертвува, е повече на прав път, даже и със заблужденията си, отколкото оня, който не се жертвува.

Комунистите казват: Ние не търсим Господа в небето, но търсим Господа вътре в нас, в сърцето. Оня е далеч, не сме Го виждали, затова проповядваме за тоя Господ, Който живее в нас. Прави са, те са безверници, защото слънцето е залязло. Залязва слънцето - няма Господ. Изгрява слънцето - има Господ. Като изгрее слънцето, безверниците ще станат вярващи.

Схващайте живота правилно. Любиш - това е изгрев Зенитът в живота е мъдростта. Крайният предел, дето слънцето не залязва, е Истината, Ако отидете на Северния полюс, там слънцето не залязва шест месеца."

* (Забележка на съставителя: На 9.09.1944 г. комунистите идват на власт с помощта на Червената армия на СССР, която на 5.09.1944 г. е обявила война на България и навлиза с войските си.)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...