Jump to content

ВЛАДЕЕНЕ НА ТЯЛОТО, ТРЕНИРАНЕ НА ТЯЛОТО


Recommended Posts

ВЛАДЕЕНЕ НА ТЯЛОТО, ТРЕНИРАНЕ НА ТЯЛОТО

ВЛАДЕЕНЕ НА ТЯЛОТО

Човек трябва да познава добре устройството на своето тяло. То е инструмент с който свири. Ако не знае как да управлява тялото си, човек не може да даде израз на всичко онова, което става в него. 59-222.

Ако може да стане господар на своето тяло, той е изпълнил задачата на своя живот. 58-147.

Голяма дисциплина се изисква от вас! Докато не се научите да контролирате тялото си, добри ученици не може да бъдете. Тялото ви спъва много. То казва: Или ме учи добре, или аз ще те науча. 125-178.

Ако не сме господари на своето тяло, на своето лице; на туй, което Господ ни е дал, на туй, което е наше собствено, а не чуждо, друго какво можем да направим? Ако не знаете как да владеете главата си, как да владеете ръцете и краката си, как да владеете вашите мускули всичките ваши думи ще бъдат празни. 41.32-19.

Ръцете, краката, очите, ушите са слуги на човека. От слугите се съди за господаря. Какво можеш да направиш, ако не знаеш да управляваш pъцeтe и краката си? Какъв човека си, ако не можеш да управляваш очите си? Хората не се отнасят добре с краката си, с ръцете си, с очите си… Човек зависи от доброто състояние на краката, на ръцете, на очите, на ушите си. 93-12.

Ние казваме, че човек е здрав, когато тялото му се подчинява на неговата разумна воля... Тялото трябва да бъде орган на ума, на сърцето и на волята на човека. 81-191.

Даже и тялото, като твоя частна собственост не ти е дадено да си поживееш, както намериш за добре... Мислиш ли само за хранене и обличане на тялото, ти ставаш негов роб... Даде ли човек предимство на желанията на тялото си, той проявява животинското в себе си, а Духовното пренебрегва. Такъв човек мисли за слава, за почести от хората, а забравя да прояви доброто в себе си. 09-96.

ТРЕНИРАНЕ НА ТЯЛОТО

Започнете първо с трениране на тялото си. 81-189.

За да издържа на страдания, мъчнотии и изпитания в живота, преди всичко човек трябва да е тренирал тялото си. Това значи да има присъствие на Духа и да не се страхува от нищо... Тренираното тяло е чувствително към външни влияния. То се превръща в слух и зрение и отдалеч чува и вижда това, което му предстои да срещне на пътя си. Да тренира човек тялото си, това значи, да го е пригодил на всички условия. 81-190.

За да тренират тялото си съвременните хора си служат с гимнастически упражнения. Добре е човек да прави гимнастика, но те представят механическия метод за трениране на тялото. Човек трябва да намери други методи за развиване на тялото си. 81-189.

Прилагайте волята си и при възпитание на тялото. 38-63.

Не е ли тренирал тялото си и влезе неподготвен в Духовния свят, човек изпада в сънно състояние. 81-189.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...