Jump to content

3. ЗЕМЯТА НЕ Е ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ


Recommended Posts

3. ЗЕМЯТА НЕ Е ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ

ПЪТ, ИСТИНА И ЖИВОТ . Беседа от Учителя , държана на 19 авг . 1920 г. - В: Беседи и напътвания държани от Учителя. За учениците и слушателите на Бялото братство на събора през лятото на 1920 г. в гр. В. Търново , 19-24 август . [София . 1920]. с. 12

„Като погледнем вечерно време нагоре, ние виждаме Божието лице осеяно с множество звезди. Често съм наблюдавал как бащата, като си дойде в къщи, изважда из джеба си едно бонбонче, държи го нагоре в ръката си, и детето, като го зърне, гледа нагоре, следи бонбончето. Тези многобройни звезди по небето, аз ги наричам бонбончета. И Господ казва: „Ако живеете добре, ще имате всички условия, потребни за растене. Ако сте добри деца, ще ви изпратя горе, и ще ви туря да живеете в една от тези красиви звезди." Но вие казвате: „Тук, на земята, да ни даде по едно бонбонче, а звездите да остави за друг път."

Земята е само една работилница , на нея не може да имате собственост. Най-голямото заблуждение е собствеността . Земята е едно велико училище , и като научиш на нея изкуството, за което си дошъл, ще си заминеш, като оставиш ножиците и всички инструменти, нищо няма да вземеш със себе си.

И тъй, Христос казва: „Аз съм пътят, истината и животът." Христос и ние, това сме едно и също нещо. Как разбираме това? Ако може да любим всички хора, да се жертвуваме за тях, ние разбираме Христовите думи, разбираме нашите братя и сестри. Ако може да чувствуваме душите на своите братя, когато ги срещнем, и ако може да им помогнем, ние разбираме Христа."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...