Jump to content

4.МЕРИЛО ЗА ПРАВИЛНО РАЗБИРАНЕ


Recommended Posts

4. МЕРИЛО ЗА ПРАВИЛНО РАЗБИРАНЕ .

Беседа от Учителя , държана на 20 авг . 1920 г. - В: Беседи и напътвания държани от Учителя. : З а учениците и слушателите на Бялото братство на събора през лятото на 1920 г. в гр. В. Търново,19-24 август . [София . 1920] . с. 47

„Ние не искаме да торим вашите ниви, а искаме да работим на Божествената нива. Земята е Божествена , тя е Божия собственост и вие нямате право на нея . И църквата не е ваша собственост." Но ще кажат: „Тя е наша майка". - Колкото е ваша, толкова и наша. Ако църквата е Божествена майка, тя е и на мене и на вас; считате ли я ваша майка, то е друг въпрос, тогава тя е само ваша майка. Дойде ли до живота, църквата не може да бъде ваша. И тъй , Божествената църква е църква за всички . Тя не може да бъде нито ваша, нито наша собственост. Нашата идея не е църквата , а Царството Божие .

Божественото учение не казва: „Търсете първо църквата, а - Търсете Царството Божие и неговата правда." Павел казва: „Вие сте храм Божи, и Дух Божий живее във вас." Който няма Царството Божие в себе си, той не е в църквата, и не може да влезе в нея. Тъй че ние няма какво да спорим, а пристъпваме към Царството Божие, в което живее Бог. Щом намерим Царството Божие, намираме и Бога."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...