Jump to content

6. БОГАТСТВАТА - ДА СЕ ПРЕДАДАТ ДОБРОВОЛНО


Recommended Posts

6. БОГАТСТВАТА - ДА СЕ ПРЕДАДАТ ДОБРОВОЛНО

ЗАЩО СТЕ ТЪЖНИ? . Беседа от Учителя ,държана на 8 апр. 192 3 г. - В: Поучаваше ги . Неделни беседи .София . 1949. с. 206-20 7

„Гответе се за новата култура, която иде. Живият Господ е между хората , приемете Го ! Ако не Го приемете , Той ще се наложи . Божиите обещания ще се изпълнят .Те не търпят обратни решения . Бог, Който е направил света, Който е наредил свой план, ще го реализира . Хората ще се изменят и ще приемат Божия план. Достатъчно е да мръдне пръчицата си, за да се събудите в един момент и да прогледате. Ще кажете: Колко сме били глупави! Няма нищо невъзможно за Господа. И тогава всеки ще бъде готов да помага на бедните, на страдащите, на слабите; да повдига падналите. Ето разрешението на главния въпрос на живота. Знаете ли, колко хора се мъчат днес? Знаете ли какви страдания, какви въздишки има по света? Чували ли сте воплите и стенанията на хората? Знаете ли, какво става сега в София? Знаете ли, какво става в големите европейски градове?

Не е достатъчно само да състрадавате на думи, но трябва истински да се помага. Ние можем в един ден да спасим човечеството. - Как? - Като се свържем с Бога, а не да Го отричаме. Сега е век на безверие, на отричане. Иде векът на живата , реална вяра , векът на живия Господ . Да бъдем служители на новото учение и да кажем: Господи, ние ще изпълним Твоя план, както си го наредил. Ще приложим Твоите закони. Когато всички народи приложат Божиите закони, между тях ще настане мир и съгласие, пълно разбирателство, взаимно почитание и уважение. Напредналите братя и сестри ще бъдат първи и ще помагат на слабите и изостанали."

„Любов се иска от всички. Защо да не отправите любовта си към всички хора? Защо да не дадете от благата си и на другите? Сега е време доброволно да дадете всичко за Христа . Ако не го дадете доброволно, след 20-30 години ще го дадете. Тогава насила ще ви вземат всичко.*

Има още време да дадете доброволно, по закона на любовта. Ние ще срещнем Христа, ще приказваме с Него и ще Му кажем: Господи, остани с нас! Открий истината си пред нас, да ни зарадваш. Той ще ви проговори и ще влезе вътре във вас. После ще отидете в Йерусалим, и Той ще ви придружава и ще ви каже: „Мир вам! Жив съм! Ето ръцете ми, да се уверите. Елате с мене!"

Като Го видите, ще се зарадвате. Бъдещето носи нова , велика култура , която ще обърне всичко на добро . Всичко старо ще се измени. Ще дойде Любовта в света, и всички ще се зарадват, че Бог е жив, че в Него няма измяна и промяна. Един е Бог на Любовта, Мъдростта и Истината."

*3аб . (На 9.IX.1944 г. идва т комунистите на власт, национализират банките , взимат богатствата , взимат земята , правят всичко държавна собственост. )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...