Jump to content

07 - 44. ИЗПЪЛНЕНО ОБЕЩАНИЕ


Recommended Posts

44. ИЗПЪЛНЕНО ОБЕЩАНИЕ

Бедна жена среща на улицата непознат човек, когото моли за помощ. Застанала смирено и казала на непознатия: „Подарете на мен, бедната жена, някой лев. Вдовица с деца. Нямам близки." - „Сега нямам. Но почакай като се върна", казал господинът, който носел малка чанта в ръка.
Вратата на богатия дом се отворила и господинът бил посрещнат с голяма почит. Кой е, какъв е бил той, бедната жена не знаела. Но останала да чака. Когато след един час господинът се върнал, подал на бедната жена сума от 5000 лева, т.е. целия хонорар, който получил за визитата в богатия дом. Господинът бил виден лекар и отивал при болен.
„Защо дадохте цялата сума на тази жена? Аз на вас я дадох", казал богатият човек. - „Това, което Вие ми дадохте, вече е мое и аз разполагам с него, както намеря за добре", казал видният лекар и отминал по своя път.
Ето човек с характер. Дал обещание пред себе си, че каквото получи като хонорар, всичко ще даде на бедната. Той с чест изпълнил мълчаливото обещание. Ето, такъв трябва да бъде новият човек, кандидат за царството на Бога.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...