Jump to content

09 - 15. ТОЙ ВЕЧЕ НЯМА ДА ТЕ ПРИНУЖДАВА


Recommended Posts

15. ТОЙ ВЕЧЕ НЯМА ДА ТЕ ПРИНУЖДАВА

Неотдавна сестра Ц. от град Б. ми разказа следната своя твърде интересна опитност:
„Мъжът ми е лекар и във връзка с медицинската му практика често му се налагаше да прави операции, за които му бе необходима моята помощ. Но аз не можех да понасям и ми ставаше лошо, а той ми се сърдеше и настоятелно искаше моята помощ. Това положение на нещата ме тормозеше. Дирех изход, който още не бях намерила, но не се помирявах с това положение на нещата.
Случи ми се тъй, че трябваше да отида в София, за да свърша някаква работа. След като пристигнах в София и си свърших работата, мина ми една мисъл да използвам случая и да потърся и намеря Учителя, за когото вече бях чувала.
Отидох на Изгрева. Срещнах се с Учителя. Говорихме доста, и макар че още не бях му казала това, за което бях дошла, той долови мисълта ми и каза: „Ти нали не можеш да понасяш...? Мъжът ти трябва да знае, че ти не си пратена там да правиш това." И от този ден мъжът ми вече не беше тъй настойчив, както по-рано.
Най-интересното в случая е това, че Учителят ми отговори на въпроса, преди още да бях му го поставила. Такъв случай имах за първи път в живота си. Това обстоятелство ме заинтригува и за почнах да чета беседите и станах последователка на това Велико Учение."
Не един, не два, а много са случаите, при които Учителят долавя въпросите, които вълнуват душите и им отговаря веднага или в най-близката беседа, за която той поканва лицето да присъства. Когато засегнатият въпрос е принципен, той го изнасяше публично, за да се ползват всички.

Разказала: Б-ва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...