Jump to content

ДВОЙНИКЪТ НА ЧОВЕКА


Recommended Posts

ДВОЙНИКЪТ НА ЧОВЕКА

Най-познато от всички е физическото тяло, което се състои от три обвивки. Едната от тях е етерна, която излиза вън от физическото тяло на 1 ÷ 2 сантиметра. През нея минават физическите сили: електричество и магнетизъм. 25-309.

Ако разглеждате ръката на човека като ясновидец, около нея ще забележите една светла, подвижна ръка, която представя двойник на физическата. Докато двойникът на човешката ръка действа правилно, и физическата ръка е нормално. Осакати ли се нещо двойникът, и физическата ръка се осакатява. Не само ръката, но цялото тяло на човека има специфичен двойник. 86-75.

Както обличаме физическото си тяло с дебели и ли тънки дрехи, за да го предпазим от студ и горещина, така и етерната обвивка е здравна дреха на физическото тяло, която го предпазва от външни влияния. Етерната обвивка е свързана с друга, наречена астрална. 25-309.

Душата създава етерната обвивка на тялото. 46-57.

Двойникът е около цялото тяло на човека, Той се разпорежда с енергиите, които идват отвън и отвътре, и ги трансформира. Не може ли да ги трансформира, у човека се зараждат ред дисонанси, ред дисхармонични състояния. 43.31-149.

Едно течение върви от главата към краката, а другото - от краката към главата. Всички енергии слизат от главата и отиват пак към главата. Затова е казано: Каквато е главата на човека, такъв е целият човек. Двете течения в човека образуват един кръг около него. Колкото по-светъл е този кръг, толкова по-здраво и по-чисто е неговото тяло. Когато линиите на този кръг не се прекъсват, човек може да направи всичко. Той започва да пише, да работи, да твори: Той става поет, художник, музикант. 81-161.

Двойникът на човека е антена, чрез която той възприема впечатления от външния свят. Тази е причината, поради която двойникът обвива човешкото тяло, и го предпазва от нещастия. Колкото по-добре човек регулира двойника си, толкова по-правилно ще приема впечатления от външния свят. Като знаете това, често трябва да регулирате антената си. Щом антената ви е в изправност, чувствата и мислите ви ще бъдат правилни. Не регулирате ли антената си, каквито и движения да правите, мъчно можете да си помогнете. 85-49.

Учените хора са правили опити да вадят двойника на човека, който обикновено е невидим, и наблюдават, какви промени стават през това време с физическия човек. Докато траял опитът, физическият човек прекарвал в дълбок сън. Като извадят двойникът на човека, те го изправят до стената, близо до спящия, и започвали да му дават различни неща за ядене. На мястото, дето се намирала устата на двойника, приближавали парче захар забелязвали, че спящия човек почвал да прави движения с устата си като че яде захар. Това показва, че между двойника на човека и физическото му тяло има връзка. След това пред очите на двойника поставяли книга за четене. Двойникът няма очи, уши, уста, като физическия човек, но по някакъв начин възприемал напечатаното в книгата и го предавал на мозъка на спящия, при което забелязвали, че последният започвал да прави особени движения с мускулите на лицето, на устата, мъчел се да говори. Това показва, че той е възприел онова, което иде от двойника. 22-23.

При слънчев удар етерното тяло излиза навън, а физическото тяло остава без съединение. 116-83.

Можем да поставим когото и да е в магнетически сън, да извадим двойника му, в който живее душата, и да го сгъстим. И ето, отвън един човек и още един, двама са, но тия двама живеят в един човек. Туряме ги един в друг, събират се и после пак изваждаме единият. 7-2.

Щом двойникът излезе от човека, последният живее почти животински: яде и пие и за нищо не мисли. 80-62.

 

Много хора страдат. Причината за страданията им е различна: или двойникът им не влиза и излиза правилно от тялото, или стомахът не работи добре. Тогава човек не е здрав. Ако двойникът влиза и излиза правилно, стомахът работи добре и мозъкът е в изправност. Такъв човек е здрав. 90-200.

Ако двойникът изцяло, или отчасти се отдели преждевременно от физическия човек, явяват се различни осакатявания, болести и т. н. За пример, общата или частичната парализа се дължи, именно, на преждевременното отделяне на двойника от физическото тяло на човека. Преждевременното отделяне на двойника се дължи на неправилното преминаване на природните енергии чрез ръцете и краката. 86-75.

Някой казват: Ние не можем да търпим това общество. И тогава вашият астрален двойник може да излезе половин-един метър вън от вас и ще се намерите в едно от незавидните положения. При сегашното състояние на вашето развитие, двойникът не трябва да излиза повече от един, даже половин сантиметър вън от тялото, защото средата, в която живее е груба. Този двойник е чрезмерно чувствителен и трябва да бъде близко до тялото. А пък колкото хората стават по- духовни, техните духовни тела започват да излизат от тялото им навън и тогава тяхната деятелност се разширява. 75.2-215.

Когато човек спи, двойникът му излиза от него и отива в пространството. През това време двойникът е свързан с тялото само с една нишка. 80-62.

Ще се пазите да не се стряскате едни други, особено, когато спите. 80-62.

Ако събуждате човека и го стреснете изведнъж, двойникът му не успява да се върне в тялото, вследствие на което се преплита с други двойници в пространството. Ако не знае как да разплете двойника си, човек полудява. 80-62.

Често страхът, уплахата стават причина за прекъсване на съзнанието. Прекъсване на съзнанието става всякога, когато двойникът напуща тялото. За да се върне двойникът в тялото, трябва да се направят няколко паси по гръбначния стълб на човека. 78-167.

Полудяването не е нищо друго, освен прекъсване достъпа на жизнените течения в организма. Това прекъсване на тока на жизнените сили в човека се дължи на излизане на неговия двойник. 80-62.

Внесете в ума на даже най-силния човек две противоположни мисли, и той непременно ще се побърка. Те произвеждат голямо сътресение в нервната система, нарушение на вътрешната хармония в човека или на окултен език казано, излизане на човешкия двойник вън от тялото. 29-218.

Който разбира законите, може да върне двойника назад и да възстанови нормалното състояние на човека. 29-218.

Когато хората са близо, между тях става сблъскване... Щом се сблъскат двойниците им могат да се преплетат, при което единият от тях може да се умопобърка. 79-54.

Когато между двойниците на двама души става преплитане, и двамата се мъчат: единият се мъчи, че не може да се разплете, а другият се мъчи, че не може да се освободи от влиянието на първия. Щом се разплетат, и двамата благодарят, че са се освободили: 79-53.

Когато у човека се развива голяма чувствителност, двойникът му се разширява, често излиза вън от тялото. Ето защо на всички се препоръчва самообладание и будност на съзнанието, които да лазят двойника да не излиза вън от тялото на човека. Не се ли пазите, отвън ще ви нанасят много рани, които ще ви нанасят големи страдания. За пример, погледнете някой човек накриво. Тези вълни падат под ъгъл, _които причиняват болка върху двойника на този човека, и то става недоволен и казва: „Защо ме погледна толкова лошо?” 45-112.

Когато се доближите до човек, на когото двойникът е излязъл вън от тялото; вие трябва да бъдете много внимателни с него, за да не му причините някаква вреда. 45-112.

 

Двойникът на болния е много разширен. Това разширение произвежда у болния едно раздразнено състояние, от което се ражда неврастенията. У всички неврастеници, двойникът е разширен, заема по-голямо пространство, отколкото трябва. Вследствие на това голямо разширение, природата им налага данък. 127-82.

Един цигулар дал цигулката си на поправка при един виден италиански майстор. Последният взел ножа си и умело го прекарал по дължината на цигулката, за да отлепи едната част от другата. Като видял това, цигуларят припаднал. Защо изгубил съзнание цигуларят? Защото двойникът му бил свързан с цигулката... Не се свързвайте с преходни неща. Не се влюбвайте във временни неща. Обичай нещо, което никой не може да ти отнеме. 65-6.

Духовният човек става чрезмерно чувствителен, всичко го засяга. Неговият етерен двойник се удължава повече навън, астралното му тяло се разширява и той започва да се оплаква, че не може да търпи влиянието на хората. Вие трябва да разбирате закона, как да се прибирате в себе си. Като научите закона, няма да пущате двойника си да излиза навън. Там дето влиянията са хармонични, ще се разширявате, колкото искате, но щом дойдете при неблагоприятни условия на живота, ще се прибирате. 126-37.

Ако двойникът излиза и влиза правилно, Стомахът работи добре и мозъкът е в изправност. Такъв човек е здрав. 90-200.

При всяко демагнетизиране става пропукване на известни места в двойника, от дето изтича голяма част от жизнената енергия на човека. 47-214.

Двойниците на всички хора са преплетени едни в други, вследствие на което се спъват взаимно. Всеки за себе си трябва да намери начин, как да се разплете, да се освободи от чуждото влияние върху себе си. Някой се оплаква от съседа си, че не може да ги търпи, не може да го гледа. Чуе ли, че Heгoвото куче лае, или волът му мучи, цял настръхва - нищо негово не може да понася. Двойниците им са преплетени. Всички xoрa трябва да работят върху себе си да се разплетат. Ако някои не може сам да се разплете, да остави другите да го разплетат. 81-8.

Ще дойде ден, когато двойникът на човека свободно ще излиза и влиза в тялото му. Днес обаче малцина са дошли до това положение. Опасно е да излезе двойникът на човека от тялото му и да не може да се върне. 146-222.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...