Jump to content

АУРАТА НА ЧОВЕКА


Recommended Posts

АУРАТА НА ЧОВЕКА

В човека има две течения. Едното от тях е от пъпа нагоре и се образува. в главата, а другото е от пъпа надолу. Второто течение води към центъра на Земята, а първото към центъра на Слънцето. Най-после има и трето течение, което съединява първите две течения. Третото течение наричат аура на човека. Второто течение, т. е. това, която води към центъра на Земята, включва всички низши енергии на човека, които той е добил в своето животинско състояние. Първите две течения включват в себе си още две течения. Всички тия течения са, съчетани едно в друго. 43.29-65.

В средата има един център, от дето изтичат енергиите: горните енергии са свързани с умствените способности на човека, а долните - с енергиите на неговите чувства. Горните енергии са господарите, а долните - слугите. 90-259.

Физическият човек е малка ядка всред голяма аура, която го обикаля. 70-292 .

Аурата на човека представлява нещо подобно на кръг, различно оцветен, с различна големина и дебелина. Тя определя неговия манталитет. 90-259.

Видима ли е аурата? За едни е видима, за други - невидима. 90-259.

 

Ако погледнете един светия с окото на ясновидеца, ще видите, че той не е толкова малък, както изглежда, Той излъчва от себе си цветна аура, която обхваща километри пространство. 70-29.

Когато сте разгневени, когато имате отрицателни мисли, вдълбочете се в себе си, във вашата аура и ще видите в този пояс около вас широки, черни резки, тогава казвате: Колко съм черен! Човек може да вижда в аурата си трептенията, които идват от висшите светове, влизат в аурата ви и създават една приятна гледка, приятна картина, а тия, които идват от низките светове, създават низши настроения и придават тъмен цвят на аурата ви. Когато сте неразположени, трябва да знаете отде иде това неразположение, в кой цвят се намира.751-73.

Аурата на човека·е естествена преграда. Щом е така, никой няма право да влиза без позволение в аурата на кого и да е. Дойде ли някой човек при вас, той трябва да седи 50 ÷ 70 см на разстояние. Наруши ли това разстояние, приближи ли се много до вас, той създава дисхармония в отношенията. Тази дисхармония се дължи на неправилната обмяна на енергиите на двамата. Който е чувствителен, той възприема тази неправилност в обмяната и започва да страда. 7-81.

Не престъпвайте онази свещена преграда, която природата е поставила. 79-82.

Когато учителят говори на учениците си, те се натрупват около него, приближават главите си един до друг, но тук не става неправилна обмяна. Тук няма опасност от никакво стълкновение между тях. - Защо - Защото мисълта на всички е съсредоточена към един общ предмет. Обаче, ако двама души, с две противоположни мисли, се приближат едни до друг на разстояние по-малко от

50 см, те се стълкновяват. Аурите им се преплитат, и между тях става неправилна обмяна. Щом почувстват такава дисхармония, те веднага се отдалечават. 79-83.

Мнозина се оплакват, че са станали толкова чувствителни, че като отиват на някое светско събрание, почват да заспиват. Значи, светът е по-активен от вас, черпи от вас. Ето защо вие не трябва само да развивате чувствата си, да ставате чувствителни, но трябва да имате знания, да развивате волята и ума си. 41.22-25.

Ти искаш да го заставиш да те обича и казваш: Аз те обичам и ти трябва да ме обичаш. Туй насилие е зло. Другият индивид ще изхвърли тази енергия. Ако е човек, около него се образува особена аура, която създава известна дисхармония между тези две лица. 76.22-24.

Не допускайте никой да разваля вашата аура. Разстроите ли се, никаква сила не може да развиете. Размъти ли се аурата, силата се парализира. Този, които иска да работи, трябва да бъде тих и спокоен, уравновесен и разположен. 0-22.12.90.

Ако си представим човека във вид на триъгълник, линиите на този триъгълник се начупват, и около човешкото тяло се образува неща във вид на ръжда, или във вид на скреж. Ако човек е здрав, тия линии вървят успоредно и изтичат като лъчите на слънцето, много са красиви. Щом, обаче, се появи дисхармония в човека, тия линии се начупват ситно, на прах, като ръжда, и тогава се зараждат различни болести. Някой от тия линии се начупват в гърдите - заражда се охтика; някои път в мозъка - мръдва дъската на човека; някой път в сърцето - получава се удар и т. н. Затова на човека трябва да се създават големи мъчнотии, за да може тази ръждива кора да се разсипе. Затова именно идат големите страдания в света. Като се разчупи това яйце, пак ще дойде светлината в съзнанието на човека, и той ще намери своето нормално състояние... Между вас трябва да се създаде хармония... Иначе около вас може да се набере такава отрицателна енергия, която ще направи аурата ви непривлекателна. Тези, които имат много такива пречупвания, отблъскват хората от себе си, а у тези хора, които живеят съобразно Божиите закони, има една магнетична сила, т. е. Божествена сила действа У тях и те са по-привлекателни. 76.22-24.

Събирайте енергия от природата и я пращайте в слънчевия възел, в сърцето, в гортана, в челото, в задната част на главата, в горната част на главата, и след туй, прекарвайте тази енергия около тялото си. Почнете да правите тези магнетически душове, докато се образува една светла магнетически аура, около тялото ви и тогава ще се усетите свободни. 41.22-25.

 

Ученикът трябва да пази своята аура непроницаема за влиянието на преходното. Той винаги се. огражда мислено. Мисълта за Бога огражда неговата аура със светлина. 0-20.990.

Не допускайте никой да развали вашата аура. Разстрои ли се, никаква сила не можете да развиете. Размъти ли се аурата, силата се парализира. 0-22.12.90.

Духовната музика създава около човека, особена аура, с която той разполага хората към добро. 63-218.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...