Jump to content

09 - 33. ОТКАЗАЛА СЕ, НО ПОСТРАДАЛА


Recommended Posts

33. ОТКАЗАЛА СЕ, НО ПОСТРАДАЛА

Г. от Коларовград е от дете в Учението. Омъжва се за младеж, който симпатизира на Учението. Идва 9 септември 1944 година, той се преориентирва. Почервенява от горе до долу. Бори се за първо място, но едно му пречи, че жена му е религиозна. Това препятствие трябва да се премахне на всяка цена. Ето защо той изисква от жена си да се откаже от вярата си, да се откаже от Божественото учение. За доказателство, пред обществото, тя трябва да изнесе доклад пред съкварталците против Бога и религията. За нея това било много противно, но неговите безконечни настоявания не й давали мир. Най-после, за да има мир в дома си, тя се съгласила. Изнесла доклад, но не минало и месец, заболява я крак, здрав крак. Почва лекуване по болници, по специалисти лекари, професори, но никаква помощ. Нещо повече, положението се влошавало все повече. Накрая, за да спасят живота й, наложило се да отрежат крака й.
Тя отрекла Бога и вярата в Него, за да угоди на късогледството на мъжа си, но изгуби завинаги единия си крак.
Значи небето, т.е. разумният свят пак е показало милост към нея, като я оставя да живее, за да има възможност да се осъзнае и коригира.
Поука: Ако трябва да понесеш известни страдания в пътя на твоето растене и усъвършенстване, приеми ги. Това е изпит. Не ги ли приемеш, ти пак ще минеш през тях, но по-скъпо ще платиш. Издържи изпита си. Не спирай, Върви напред.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...