Jump to content

09 - 47. АКОРДЕОНИСТ БЕЗ АКОРДЕОН


Recommended Posts

47. АКОРДЕОНИСТ БЕЗ АКОРДЕОН

Един брат отдавна имал силно желание да се срещне с Учителя, но все не се нареждало. Един ден идва в София и отива на Изгрева. Срещнал се и се запознал с брат Пеньо Ганев, с когото споделил мъката си, че свирил на акордеон, но все няма инструмент. Както си разговаряли, видял ги Учителят и тръгнал към тях.
„Учителю, братът е акордеонист без акордеон", казал направо, без да го е карал някой брат Пеньо. - „Щом намери, рекох, да купи." - казал Учителят.
Не минало и месец от тази среща с Учителя и братът си купил акордеон. Почнал да взима уроци и скоро напреднал в свиренето. След това първата му работа е била да научи „Паневритмията". Научил я и редовно свирел всяка сутрин на братското лозе във Варна, където приятели идват от града да играят. След заминаването на Учителя, почти 45 години той е на поста си с акордеона и свири братските песни. Този брат се казва Стоян Димитров от Варна.
Учителят откликваше на всеки вътрешен подтик у човека, когато този подтик идваше от един идеален свят, обличаше се в идея, слизаше в ума на човека и задвижваше у него всичко, за да може животът му да следва високия идеал на своята душа. А високият идеал на съвременниците на Учителя бе да станат ученици и служат на Бога и като ученици на Школата да прилагат Словото в живота си.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...