Jump to content

Беседи, обяснения и упътвания на Учителя от 1921 г. (стр. 115 ÷ 116)


Recommended Posts

Беседи, обяснения и упътвания на Учителя от 1921 г. (стр. 115 ÷ 116)

„Да се не лъжем, Бог чрез нечисти средства, чрез нечисти канали, не може да прати Своето благословение. Ако един проповедник ви каже, че чрез него Бог изпраща благодатта си, не се лъжете: Бог всякога избира чисти средства. Когато Бог трябваше да изпрати Словото Си, Той изпрати Сина Си и чрез Него изпрати благодатта си. Някой ще намерят да кажат, че не само чрез Христа, но и чрез тях може да дойде благодатта. Лъжат те, не се лъжете вие. Тъй седи Истината! Ако каже някой, че чрез него може да говори Бог, лъже се. Не може чрез тебе да говори Бог! Ти чувстващ ли твоето положение като онова на Сина? Ако не чувствуваш не може чрез тебе да говори. Ти чувствуваш ли, че като те тури Господ във всички страдания, че можеш да се жертвуваш и да кажеш: „Господи, да бъде Твоята воля!" Ако чувствуваш това, Господ може да говори чрез тебе, ако не чувствуваш - не може. Но да изпра ти Бог чистата, святата Любов чрез тебе, това не може. Тя не може да се прекара в малки, нечисти канали. Следователно законът е верен, че всякога новото в една канализация минава през най-светящи, най-чисти тръби. Бог, когато прави нещата нови, изпраща най-хубавото, затова ние трябва да бъдем чисти и святи. Не се плашете от чистота и святост!

„И чух глас голям от Небето, Който казваше: „Ето скинията Божия с человеците, и ще се засели с тях и те ще бъдат люде Негови и сам Бог ще бъде с тех, техен Бог."

Ето мнението на Учителя по този проблем. Димитър Костов се върна от Франция след едно дълго отсъствие от няколко десетилетия и с пенсията си, която получава от там във валута издаде тези спиритически сеанси на Милка Периклиева, в които и той е взимал участие. Разпространява ги безплатно от името на Братството, на което той е служител. А кое е това Братство? Милка Периклиева бе в групата на „Упанишадите" на Люмобир Лулчев, бе негова последователка и привърженица. А Димитър Костов бе неин познат и заедно според оригиналите са записвани тези медиумични сеанси, според които ужким Учителят Дънов им е говорил. А това не може да стане, защото Бог чрез нечисти канали не може да се проявява. А Словото на Учителя е Слово на Бога. Така че това, което е отпечатано в тази книжка от Димитър Костов, не е от Учителя Дънов - Беинса Дуно и това е една чиста лъжа, за да могат да се заблудят онези поколения, които идват, за да станат последователи на Учението на Учителя и по пози начин да бъдат отклонени в различни посоки. Ето защо ние публикувахме мнението на Учителя по този въпрос.

Освен това ние бяхме свидетели как Милка Периклиева за това, че не изпълни поставената задача от Учителя за въвеждането на Паневритмията в българските училища трябваше да плаща според окултните закони на Школата. Тя беше вързана от болестта Паркинсон 8 години на легло и с големи мъки рождения й брат Александър Периклиев намираше срещу голямо заплащане някоя жена да се грижи за нея. А разсъдъка й бе запазен и можеше да се чуят от нея много изповеди. И те бяха чути и записани. Те са изнесени в „Изгревът", том І, стр. 494 ÷ 507.

Другото нарушение на Милка Периклиева се състои в тези спиритически сеанси, които тя разпространи и по този начин застана на страната на онези, които искат да подменят Словото на Всемировия Учител Беинса Дуно с писаници на спиритисти и на техните сеанси, където нисши духове ги заблуждават, за да изпълнят волята на техния Велик Господар - Духът на Заблуждението. Те стават проводници на онези Сили, които работят срещу Словото на Учителя Дънов и Школата Му. Фактите са налице както и публикацията на тази книжка от Димитър Костов.

Дами и господа от „Отворено писмо", вие защо не напишете писмо срещу Димитър Костов заради тази книга, която е отпечатана и я разпространява безплатно? Това не можете да го направите, защото вие, заедно с него сте закачени за същата верига. И Господар на тази верига е онзи, който беше господар на „Упанишадите" и на Любомир Лулчев. Името на този Господар ако не го знаете трябва да си прочетете добре в представения Ви цитат от Учителя. Защото Господаря Ви работи срещу Словото на Учителя - Беинса Дуно.

21. Които след идването на Михайловистите-французи от 9.VІІ ÷16.VІІ. 1995 г. ги заобиколиха и започнаха да просят от тях пари като някои просяци. И французите се чудеха къде се намират, защото все пак между тях има хора, които бяха дошли да видят с очите си местата, където е бил живял Учителят Дънов. Те искаха да видят и срещнат последователи на Учителя. А срещнаха хора, които просят. Вие ги знаете тези лица. Напишете им „Отворено писмо".

22. Които заблуждават чужденците, които идват в България, че чрез техните пари може да се осъществи братски живот, в неговите разновидности, така както си го представят онези, които просят пари. А това няма нищо общо с Учението на Учителя. Това го има дадено в Неговото Слово. С такива пари не може да се направи нищо. И да се купи нещо с тях, то се разрушава. И разрушава и онези, които са се възползвали от тези пари. Според Учителя Дънов „Само онова нещо има благословение, когато е реализирано с пари, които са спечелени със собствен и честен труд, отделени са и са определени в името на една Идея от Словото на Учителя и се дават да се реализира един закон от Словото на Учителя, в Името на Бога". Това е пътят. Друг няма за Бялото Братство. Има и друг, но той е лично ваш - с просията!

Веднъж при Учителя идва една старица и Му казва: „Господин Дънов, аз знам къде има закопано имане с много злато. Искам да Ви го кажа, та да го изкопаете и да свършите някоя работа за Бога." Учителят я изгледал строго и казал: „На нас не ни трябват такива пари. На нас изобщо не ни трябват пари. На нас ни трябват готови души, които да дойдат да слушат Словото на Бога и след това да Го приложат чрез живота си. Като направят това, то чрез тях ще дойдат условията, за да приложат онова, на което са се посветили в името на един Висок идеал. Затова на нас пари не ни трябват, а ни трябват готови души, които да работят за Бога. Дойдат ли те, ще се отворят и условията им за работа. А такива пари като твоите не носят благословение, а носят проклятието на онези, които са ги закопали и които ги пазят отгоре досега ".

Ето ви два закона от Учителя. Проверявайте ги и се учете!

23. Които заблуждават последователите на Учителя Дънов, че Учението Му ще дойде от чужбина и то ще бъде прието първо от чужденците, а след това от българите.

А случаят е следният: Веднъж Учителят казал: „От вас българите няма да приемат Учението

Ми. ще го приемат от вън, от чужденците".

Една сестра възкликнала: „Как така, Учителю? Нали Вие говорите на български език, как чужденците ще Ви разберат. А пък българите как ще разберат чуждите езици?"

Учителят продължил: „Българите могат да приемат Учението от вас само ако сте образци. Понеже тук между вас няма такъв образец на Високия идеал, то не могат да го приемат. Затова те ще го приемат от чужденците. От тях ще чуят и те ще оценят чрез тях Учението".

А друга сестра запитала: „Ами, Учителю, ние за какво сме тук на Изгрева?" „Вие ще си гледате да свършите онази работа, за която сте дошли. А тя е да приемете Словото на Бога на български език, да предадете Песните Ми и Паневритмията за онези, които ще дойдат след вас."

Ето как стоят нещата. Сегашните последователи на Учителя Дънов имат да довършат недовършената работа на учениците от Школата на Учителя. А това е да се напечатат неиздадените беседи на Учителя в своя оригинал. Това е единствената им задача. Друга нямат в тази епоха.

А другото, което те се напъват да правят не е за тях и не е за тази епоха. То е за друга епоха и за готовите души, които ще дойдат, за да приемат Словото на Всемировия Учител Беинса Дуно и го приложат чрез живота си на земята. Това ще бъде тяхното време. И те затова са дошли!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...