Jump to content

30. БЕЛЕЖКИ КЪМ ТОМ III НА „ИЗГРЕВЪТ"


Recommended Posts

30. БЕЛЕЖКИ КЪМ ТОМ III НА „ИЗГРЕВЪТ"

1. На стр. 115, на 20 ред е написано: „Настоящите са стенографирани от мен". Да се чете

„Настоящите са дешифрирани от мен". Грешката е при набора. На края на книгата е отпечатан оригинала с подписа на Борис Николов.

2. На стр. 264 е отбелязано за Атанас Буров следното: „Той бе индустриалец преди 9.IX., взимаше участие в политически живот и беше министър в последното правителство." Това изречение отпада, защото тук е сгрешено, защото въпросния Атанас Буров, който е бил министър при последното правителство е роден на 30.І.1875 г. и починал на 15.V.1954 г. А тук се отнася за събития около 1960 г. Така че инженерът Буров е съименик на министър Буров и поради това е направена тази грешка, която се коригира.

3. На стр. 321 е отбелязано името на музиканта Добринка Стратева. Това е грешка при набора и да се чете Добринка Ставрева.

Поради това, че корекцията е правена лично от мен вероятно има някои правописни и печатни грешки, които всеки сам може да поправи. Въпреки желанието ми да се намерят коректори, които да поправят правописните и граматически грешки, не можаха да се намерят такива, понеже тези, които се явяваха се нахвърлят веднага да променят текста и съдържанието, което аз в никакъв случай не мога да допусна. По-добре е да останат правописни и печатни грешки и дори граматически такива, но да остане непокътнат предложения от мен материал. За мен това е най-важното в настоящия етап.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...