Jump to content

Recommended Posts

МО3ЪКЪТ

Човешкото тяло представя форма, съставена от множество малки форми, в която разумната природа е поставила най-ценното съдържание - мозъка. 60-232.

Тия форми, в които сме облечени на физическото поле са потребни. Най-важният орган на физическото поле, това е човешкият мозък. 120-288.

Първият орган, чрез който може да се прояви човешкия дух, това е мозъкът. Следователно, вие ще пазите този единствен орган, чрез който може да се проявявате. 43.3-14.

Човек разполага с добре устроен мозък, чрез който възприема и предава мислите. 38-256.

Мозъкът в главата е място на мисълта. 71-36.

Няма по-велико нещо за човека от това, да има добре развит мозък, върху който да реагира природата. 48-95.

Човешкият мозък, в своето развитие, има цяла история. Неговите прародители са низшите животни. Веществото, от което се образува мозъка, се събирала в продължение на милиони години. Тия елементи, от които е образуван мозъкът, се събирали не само от Слънцето, но и от цялата Вселена. 43.23-9.

Тялото се строи съобразно мозъчното развитие. Досега главата била създавана според тялото. В шестата раса, тялото ще бъде създадено съобразно мозъка. Мозъкът е най-устойчивото вещество, от неговата същина се губи много малко. Следователно, тялото ще бъде създадено според мозъка, ще има правилни математически отношения. Няма да има такива дефекти, които сега съществуват. 43.20-19.

Мозъкът от своя страна е единственото нещо, което не се мени. Единственото вещество, единствената организация в човека, която не се променя, това е човешкият мозък. При някаква болест човек може да изгуби от теглото на тялото си и до 40 ÷ 50 кг, когато от теглото на веществото на мозъка си едва ли може да изгуби десетина грама. И съвременните учени, както и мъдреците на древността, съзнават и съзнавали това. Тъй, щото, когато са казвали „Познай себе си”, те са имали пред вид необходимостта за човека да познава устройството на своя мозък, за да не го смущава с непотребни работи. 37-6.

Главният капитал на човека е мозъкът. Човек може да изгуби от теглото на тялото си 1 ÷ 40 кг, когато от мозъка, едва ли може да изгуби 5 ÷ 10 гр. Затова, именно, мисълта се проявява чрез мозъка. 68-219.

За да расте и да се развива правилно. Има един основен капитал в живота му, който никога не се мени. Това е неговият мозък. Когато умре, човек всичко остава на земята. Единственото нещо, което взима със себе си, това е капиталът вложен в неговия мозък. Когато човек умира, душата му стои до главата, чака последното му издихание, за да вземе веднага този капитал. Цял живот тя е работила върху него, превръщала е низшето във висше, организирала го е и сега слиза да го вземе със себе си. Тя взема само есенцията на мозъка, както фабрикантът на розово масло взима есенцията от розите... Ако можете да превърнете материята на мозъка във фина материя, в есенция, която да вземете със себе си, вие ще напредвате и в онзи свят. 56-175.

Човешкият мозък има две страни: материална или физическа или духовна или силова. Когато човек напусне земята, материалният мозък изгнива и се разлага, а духовният, т. е. силовият, в който е написан целият живот, той взима със себе си. Значи, човек взима същественото със себе си, а несъщественото оставя на земята, Материалният мозък е организиран според силовия. Докато материалният и силовият мозък са свързани помежду си, докато с в хармония, човек учи, възприема знания и помни. Щом се наруши връзката между тях, той забравя всичко: чете, учи, но нищо не запомня. 82-209.

Духовният живот, В който сте влезли, изискват един уравновесен организъм, с един мозък от най-фина, еластична, пъргава материя, издръжлив на всички напори в живота. 43.3-17.

Мозъкът, от своя страна, изпраща своите сили по цялото тяло. 77.7-13.

Ако мозъкът има надмощие над другите органи, човек проява Божията Любов. 73-122.

Ще знаете, че силата на вашия живот зависи от състоянието на вашия мозък. 43.3-14.

Докато мозъкът е активен, ръцете и краката са в постоянно движение. 86-77.

Ако мозъкът на човека работи добре, той е добър поет и се проявява като поет и писател. 86-243.

Стомахът приготвя материали за дробовете, дробовете за мозъка. 86-243.

Умственият или нервен темперамент, има отношение към мозъка... При този темперамент главна роля имат мозъкът и нервите, човек трябва да знае как да регулира електричеството. 38-42.

Ако между мозъка на мъжа и жената няма хармония, те не могат да живеят добре. 25-15.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...