Jump to content

ПА3ЕНЕ НА МО3ЪКА


Recommended Posts

ПА3ЕНЕ НА МО3ЪКА

Не е важно, какво е състоянието на външния свят, важно е състоянието на вашия мозък - от него зависи вашето бъдеще. 43.3-14.

Ако не държи в изправност мозъка, човек сам се излага на големи страдания и нещастия. 35-158.

И тъй, здравословното състояние на организма зависи от правилното функциониране на мозъка и от правилното свиване и разпущане на капилярите... С други думи казано: Здравето на човека зависи от неговите добри мисли и чувства. 88-266.

За да бъде мозъкът ви в изправност, ще се пазите от противоречиви мисли. Дръжте в ума си всякога положителни идеи. 80-35.

Понеже вие сте още млади, крехки, вашият организъм не е в състояние да издържа. Вашите мозъци не са тъй гъвкави, за да могат да издържат ония силни движения, които някой път стават в природата. Постоянно трябва да се калявате, но правилно да се калявате. Мозъкът ви трябва да се кали, да стане гъвкав, еластичен, издръжлив, за да можете да използвате теченията в природата, та като влезете в живота, да бъдете приготвени за всички противоречия, които може да срещнете и да излезете победители, а не победени. 76.5-96.

Хубавите мисли привличат енергии, необходими за тониране на мозъка. 68-304.

За да бъде човек добре, хармонично разположен, в двете половини на мозъка му трябва да има противоположно електричество. 71-115.

Лятно време, когато слънцето силно пече върху главата ви, гладете косата си с двете си ръце. Чрез ръцете си вие ще отнемете електричеството от мозъка си и ще избегнете всякакъв слънчев удар. Когато дробовете са здрави, ще бъде здрав и мозъкът. 120-99.

 

Когато дишането е правилно, и състоянието на мозъка е добро. 35-159.

Ако не държи в изправност мозъка и кожата на тялото си, човек се излага на големи страдания и нещастия. 35-159.

Човек трябва да прекарва поне седем часа от денонощието в тъмнина или в слаба светлина, за да си почине мозъкът му, да не възприема никакви образи и впечатления. 69-286.

Мнозина търсят лесен начин за тониране силите на своя мозък, но по-лесен начин от свързването с Бога няма. Като станете сутрин от сън, помислете една-две минути за Бога, че е вселюбещ, всемъдър всеблаг. Веднага силите ви на мозъка ви ще се регулират и вие ще бъдете готови за работа. 38-127.

Вие ще обръщате внимание на мозъка си. Като станете сутрин и имате в мозъка си, в ума си, тъмнина, ще проектирате мисълта си като че ли от невидимия свят слиза една светла струя. Възприемете я, да влезе в дълбочината на сърцето ви, после я прекарайте през задната, после пред предната част на мозъка. Направете мислено една манипулация и веднага туй мъчно състояние ще изчезне. 120-300.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...