Jump to content

ЗАДНА ЧАСТ НА МОЗЪКА


Recommended Posts

ЗАДНА ЧАСТ НА МОЗЪКА

В задната горна част на мозъка се образуват нашите лични чувства - че сме свободни Божии индивиди. 120-295.

 

В съвременните хора най-силно развити са личните чувства, които се намират в задната част на главата, дето всякаква култура отсъства. Ако има някаква култура тя е от съвършено низък уровен. 74-87.

 

Когато се стреми към охолен, живот човек мисли със задната част на мозъка си. 80-154.

 

Задната част на главата, наречена „двуличния” човек е обърната към физическия свят, към тъмнината. 25-206.

 

Теченията, които минават в задната част на мозъка, събуждат низшите чувства у човека и ако не може да ги владее, той изпада в големи изкушения. Човек не трябва да се заблуждава, но да знае, че седалището на низшите чувства е в задната част на мозъка. Там живеят цели племена от низши същества, които влияят на човешката мисъл. 38-114.

 

Задната част на мозъка се занимава с обикновените чувства; горната част на мозъка се занимава с възвишените чувства. 14-194.

 

Отзад на главата има център, свързан с личните чувства на човека. 69-129.

 

Ако гордостта се прояви повече, отколкото трябва, в задната част на мозъка се явява едно болезнено напрежение. 38-122.

Центърът на щестлавието, който се намира в задната част на главата, представя крадец, който взима голяма част от кръвта, която отива към предната част на мозъка. Тази е причината, поради която умът на щестлавните хора не може добре да се развива... Който иска да развива, да разработва своя ум, той не трябва да бъде щестлавен. Забелязано е, че хора, които са били повече усмивани, подигравани, са станали учени, поети, музиканти, от тия, който са били много хвалени, от които са очаквали нещо, са останали посредствени. Защо? Умът на последните не се е хранил добре, вследствие на което не е могъл да се развие. Затова, докато сте живи, бъдете глухи и за похвалите, и за укорите; като умрете, тогава слушайте, какво ще говорят хората на гробищата за вас. 71-17.

Когато човек даде път на гнева, в него се проявяват низшите енергии, седалище, на които е задната част на мозъка... Колкото по-малко кръв приижда в задната част на мозъка, толкова по- голяма възможност има човек да прояви своите висши енергии. 38-267.

 

Силите на живота, които управляват стомаха, се локализират в задната част на мозъка; мускулите, физически сили, се локализират зад ушите. 80-154.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...