Jump to content

21. Новостроящата се къща


Recommended Posts

21. Новостроящата се къща

А. 24 септемврий 1935 г., вторник, 4 ч сутринта
Време ясно, топло, чисто. Звезди. Донесох няколко пъти вода. Към 5 ч сутринта бях на чешмата и наблюдавах хоризонта и промените на цветовете и картините на изток. Учителят мина покрай мене, ме поздрави и ми каза да отида при Него. Носеше една малка кошница за праскови.
Гл. 3., 10., 11. и 12. [от] Матея.
Б. 28 септемврий 1935 г., събота, 5 ч сутринта
Глава 7., 22., 23., 24. [от] Матея.
Слънцето в облаци, няма изгрев. Времето студено. Слънцето се показа по-късно.
Срещнах се с Учителя. Той разгледа къщата, пита за инсталацията, за прозорците, и ми каза, че е добра и да премина в нея. Пита за спорната врата, за тела на Писимова. Пита ме дали бих дала моята стаичка на Катя. Даде ми грозде и праскови, седнахме на катедрата и хубав разговор имах. Той ми каза, че ще й говори, на Писимова... Аз да търпя. Силен е този, който и при най-големи противоречия може да претърпи и да запази мира си.
Вечерта бях сънувала в една голяма зала, пълна с хора. По едно време гледам, почнаха да излизат из няколко врати, залата се изпразни, останаха няколко души около Учителя, прави и в движение. Аз тръгнах към вратата да изляза по нужда, Учителят ме извика. Приближих се до Него, седнах, а Той съвсем се приближи до мен, дори си допря лицето си до моето и ми пришепна: „Така и Мойсей напусна трапезата." Каза и нещо друго, но го забравих и се събудих.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...