Jump to content

24. Разговор с Учителя през време на екскурзиите на Витоша


Recommended Posts

24. Разговор с Учителя през време

на екскурзиите на Витоша

[Изпратен от Димитър Звездински до Елена Хаджи Григорова]

Често мнозина се страхуват, че ще останат гладни, голи и боси, и колко много грижи, страх и какво ли не още за това. Не, тези, които са решили да служат безкористно, по дух и истина на Бога, те гладни никога няма да останат и няма да бъдат лишени от нищо. Примерът с двете птички при бивака на Витоша. Хвърлят им приятелите трохички, те си клъвнат, хвръкват, отлитат нагоре, като хвалят и славят Бога. Така е и с всички служители на Бога. Ще дойдат ангелите и ще му подхвърлят оттук-отгам необходимото за през деня. А утрешният ден е разумен, той си носи своето.
Еднообразието в живота довежда човека до хипнотично състояние. Ето защо е необходимо разнообразието.
От север има едно силно течение, благодарение на което Стара планина прави едно силно налягане към юг. И благодарение на този силен натиск, с цялото Софийско поле става едно повдигане, тъй като от юг Родопите подпират.
Природата сега извършва едно преустройство на цялата Земя. Приготвят се ново небе и нова земя за новите хора. Сегашният север ще бъде изток, изтокът ще бъде юг, юг ще бъде запад, а запад ще бъде север.
Красотата е едно от най- важните условия за здравето на хората. Всякога дръж в ума си най-красивото, най-хубавото, най-възвишеното, най-идеалната страна на нещата! Никога не дръж в ума си лоши мисли и каквито и да било нечистотии (скъсаните дрехи, скъсаните обуща, съборената къща и др.)!
И най-слабият човек има достатъчно сили да устои, защото Божественото начало е в него.
Ако съзнанието ти е будно, ти можеш да се разхождаш по целия свят. Човек, който казва, че зависи от условията, той е едно животно. Човек използува условията, които Бог му е дал, а животното зависи от условията. Човек зависи от Бога, а не от условията, които Бог създава. Човек може да бъде и в затвора и пак да си остане независим.
Побеждава цялото, слугува частното. Kaто част, ти слугувай на цялото, а цялото ще работи за тебе, за да победиш. Ако ти искаш като част от цялото да победиш, ще бъдеш победен и разочарован. В Любовта има три неща: 1) да почувствуваш, 2) да помислиш и 3) да го направиш. Ако само почувствуваш и не го направиш, ако само мислиш и не го направиш, това не е никаква Любов. Нещата всякога се предсказват на човека. Има нещо, което отвътре ти предсказ­ва, като ти подшушнува нещо. Когато този глас ти говори, светлина и сигурност има всякога. А когато други ти говорят, има раздвоение и тъмнина. Вярвай в цялото! Трудно е човек да дойде до това съзнание.
Ако нямаш съобщение с невидимия свят и мислиш, че си оставен на произ­вола, то е страшното.
Човек ще ликвидира със своята карма само когато служи на Бога. Човек ликвидира със своята карма, като обръща души към Бога. Такъв човек свършва със своите прераждания.
Всяко страдание е живот извън Любовта, тъй както рибата извън водата. Ние сме потопени в Любовта. Бог е навсякъде, но там, дето се проявява, казваме, че Той присъствува.
Не е разумно да иска човек нещо, което сам може да направи. Един правоверен се молил да му изпрати Бог един ангел, да го пренесе през реката. Обаче, преди да дойде ангелът, като видял зад себе си мечката, че иде към него, не усетил как преминал реката.
При Бога като отиваш, хляб носи, а при хората - с пари и знание.
Пчелите са представители на бялата ложа, а мравките - на черната ложа.
След яденето киселите ябълки помагат на храносмилането. Грубавият и сприхавият да яде сладки храни. Сладката храна не трябва да се смесва с друга - кисела, парлива или солена. Сладката храна дава мекота. Киселата храна дава активност. Солената - равновесие, а смесената прави човека флег­матичен. Сладката храна за 1 час и 30 минути се смила, а другата - за 2.30 до 4 часа. Строго спазвай следното правило: храни се с храна, която изисква еднак­во време за храносмилането. Ако ти се храниш с храни, които изискват различ­но, по-късо или по-дълго време за храносмилането, то те причиняват голяма вътрешна бъркотия и поквара на храносмилането. Прасковата с кайсията не върви, защото едната е сладка, а другата - кисела. Днес е изопачен естестве­ният усет на храните. Човек всякога яде това, което причинява и създава болес­ти. Това, което разхлабва нервната система, иска да го яде, яде го и преяжда. Човек се лъже от червеното вино, че е с цвета на живота, но той не знае, че червеният цвят на виното съдържа отрова.
Ние живеем в един век на преправени храни, фалшифицирани - изопачено природното им състояние. Водата е неутрален елемент, тя спомага за храносмилането.
Треската се лекува по-лесно чрез лютите храни.
Най-важната и най-голямата придобивка за ученика е, когато се намери в най-големите трудности, мъчнотии, лишения и пр., да благодари на Бога-там именно се изпитва характерът на човека. Та, при най-големите мъчнотии да кажеш: „Добре ми е, Господи, че се наскърбих." Но не механически, а дълбоко, вътрешно.
Човек всякога иска да бъде щастлив, това е невъзможно. Смяната е неиз­бежна. Защо и за какво, не се знае. Ако ти не се радваш и на най-малките работи, то твоят живот няма смисъл.
Дърветата тук, на Яворовите присои, се радват на нас, че ние сме между тях; те считат, че при тях са дошли ангели. Те проявляват един свещен трепет. Планините трябва да ги пазим с чисти мисли и постъпки, иначе бури и виелици ще има.
Слънчевата система има една нова планета, която сега се създава. И всички пертурбации сега се дължат на нея. Един [ден] тя ще заеме мястото на нашата Луна и ще има синкав цвят. Тя ще бъде населена. Хората на Земята ще преминат в нея. Преустройство става и на Земята сега, за новия континент. На Слънцето са се явили бели, светли петна. Черните петна показват, че има повече влага и плодородие на Земята. А белите петна показват, че ще има повече вътрешен развой, духовно повдигане. Кризата днес се дължи на светлите петна на Слънцето.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...