Jump to content

4. Писмо на Боян Боев до Елена Хаджи Григорова от 16.II.1929 г.


Recommended Posts

4. Писмо на Боян Боев до Елена Хаджи Григорова

от 16.II.1929 г.

София, 16.II.1929 година
Любезна сестро,

С. П. Б. Л. Е Л ! [1]

Изпращам ви тук 5 лекции. В най-скоро време ще ви изпратя останалите, които са [готови] почти. Аз бях ги приготвил да ги дам на сестра Цветана Арнау­дова да ви ги занесе, но тя не замина поради студовете и ми каза, че автомобилът за Годеч не работел. Затова аз се забавих с изпращането, додето се стопли малко времето.
Неделните беседи почнаха от 3 февруарий. Така че вече на седмица по три пъти говори Учителят. С останалите лекции скоро ще ви изпратя и неделните беседи.
В групата миналия път се разгледа 16. лекция от сестра Еленка Андреева. Ще гледам в скоро време да ви пратя лекциите от младежкия клас I. година. Вие продължавате ли упражненията за „вдъхновението"? Много е важно да се работи вътрешно, с мисълта, с молитвата. Всички братя и сестри от духовната група ви поздравляват. Почваме вече в 6 ч сутринта. По-миналата неделя имаше обед у сестра Янакиева с Учителя. Учителят говорй. Ще ви пратя говореното от него, заедно с това, което той говори, когато вие бяхте тук.
Как върви стенографията, руски език.хиромантията, цигулката? Похиромантията онези сведения ще ви пратя идната седмица със следното писмо.
Занапред лекциите ще се приготовляват в резюме тук в 100 екземпляра и ще се пратят до всеки град и село, дето има наши приятели, по един екземпляр. Също и на Пеню Ганев. Пратй му само лекциите до 25 януарий включително. По-нататъшните ще му се пращат направо оттук.
Пожелавам ви всичко красиво в Божествения път.
По-важни мисли, казани от Учителя напоследък:
„Дръж в съзнанието си дълго време с постоянство Божествена мисъл и не мисли как ще се реализира! Бог ще я реализира. Ти само я дръж дълго време в съзнанието си! Съзнанието на миналото и съзнанието на бъдещето образуват съзнанието ни в настоящето.
Всичко филтрирайте: мисли, чувства, желания, и задържайте само най- чистото, красивото, Божественото, а другото трансформирайте! Научете се да филтрирате!
Всичко може да стане, но една Божествена позиция не може да се превзе­ме.
Неузнаваеми са Божиите пътища. Всяко нещо съдействува все за добро.
Мъдрецът всичко е предвидил. Всичко е предвидено. Никой не трябва да мисли, че няма. Най-първо да дойде желанието да се прослави Бог, после - желанието да дойде Неговото царство и после - служенето на Бога."

С братски поздрав: Б. Боев

[1]
Само проявената Божия Любов е Любов. (Бел. М.И.)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...