Jump to content

26. Вътрешната организация


Recommended Posts

26. Вътрешната организация

Продължение на разговора от 30.XII. 1938 год. При черната дъска.
Izgrew_17_22.jpg
Красивият строеж, красиви линии. Най-красива е тази крива линия: (фиг. 8), светлината пада най-хармонично. (Учителят начърта тези линии и гово­ри) По тази линия (за III чъртеж казва) безопасно се слиза, физическите закони като резултат на съз­нанието.
Всяко чувство е следствие на миналото. Хо­рата, за да се съберат, трябва да служат на обща идея. Трябва да има една школа за хармонично състояние.­
 
1. за да станеш капел майстор
 
2. да впрегнеш воловете
 
3. да носиш вода
 
4. столар да си
 
5. жетвар да си
 
6. да се биеш на бойното поле или градинар да станеш и ще израснеш, плод ще дадеш.
 
Ще дойде Любовта. Бащата да обича необичания. Обичай битото куче, не храненото. Този мършав, грозничък, да ги обичате! Организираният свят на Земята да организира неорганизирания с Божията Любов и ще дойде Божият мир, радост, веселие. Обичай в дома си необичаните, тях обикнете! Добрият да обикне лошия, умните да обикнат глупавите. И рече Бог: „Да направим човека по образ и подобие Наше" - да обича и да люби. Един път ще го любят, той ще обича, ще цени Любовта. Другия път той, любеният, ще люби, а другият ще оби­ча, ще го цени. Не може в едно и също време двама да проявяват любовта или двама да проявяват обичта. Ще сменят ролите си. Един път ще любиш, другия път ще обичаш. Любовта дава - любящият дава, обичаният възприема и благо­дари.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...