Jump to content

60. Условията на живота


Recommended Posts

60. Условията на живота

За да живееш, трябват условия. В този живот трябва да се развива зна­нието, но без живот не може. Страдате, че искате да направите живота личен. Животът не принадлежи никому. Вземи си колкото ти трябва и благодари на което имаш. Човек е още в „а"-то на живота. Детето първо взема от майка си, суче, иначе майката заболява. То я освобождава от мъчение, но то расте. И майката, като я освобождава, тя дава. Детето, което все взима от майка си, е паразит. Него го тури на пръстите и чукай. Пусни бълхата в тревата да пасе. Бълхата има дълги крака, та скача.
Има мисли и чувства въшкави. Да се изчешат с гребени навън! Взимаме лично нещата. Не можеш да кажеш: „Той прави погрешка", че хиляди хора са я правили тази погрешка - деди, прадеди, и той ще носи отговорността на съответствующата част.
Какво било яденето най-напред? В южна България имали черупки от охлюви, нанизани на конец, такъми им казвали. Употребявали ги за готвене с ориз. Туряли ги в ориза, докато уври оризът.
Ние, съвременните хора, много страдаме. Като кажат: еди-колко къщи изгорели, много избити, и ти се безпокоиш, а то нищо не е станало.
Знаете ли закона на внушението? Може да ти внушат, че си извършил престъпление и ти се измъчваш, а не си извършил.
Сънуваш, че си убил човек и те съдят, или че някой иска да те убие. Има мисли и чувства, които ни измъчват. Много хора страдат, докато се освободят от своите мисли.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...