Jump to content

62. Човекът е двоен


Recommended Posts

62. Човекът е двоен

Казах на един: „Ти не съществуваш, физика си." - „Ами аз чувствувам, че живея" - казва. Че живееш, знаеш; че ще умреш - умирал ли си, да знаеш? Че като се стопи един лед, изгуби ли се? Нещата стават видими и невидими.
Може ли да съществува съзнанието извън тялото, да излезе из тялото и да чувствува?
Един списател дойде при мене и ми каза: „Аз съм се побъркал, хлопа ми дъската. Отидох във вегетарианската гостилница да яда. Намирам се в стаята. Гледам тялото си и някой зад мене ми казва: „Това си ти!" - „Ами аз какво съм?
;
- питам. - „Ще ти кажа" - казва. Дигна ме и ме тури в мене. Цяла седмица не спах. - ,Ти си имал опитност" - му казах аз. Човек е двоен, може да излезе из тялото си навън. Само че преди да излезе, трябва да пожелае да се върне пак, и ще се върне.
Във Варна един адвокат, комунист, добър оратор, каза:
 
- Хубаво говориш, само че аз не вярвам в Бога.
 
Казах му:
 
- Ще ти кажа нещо. След 5 години ще стане една коренна промяна в тебе. Запиши си това и ела да ми обясниш защо е станала.
 
След 5 години ми пише, че се оженил, много обичал другарката си, имали си едно детенце, но една вечер, като отишъл на събрание, заключил вратата, да спи спокойно, докато се върне, да не става да му отваря. Запалила се лампата, направила пожар и жена му се запалила и изгоряла. На гроба написал: „Ти стана жертва за мене, аз трябваше по-рано да повярвам."
Дойде в тебе една светлина, не можеш да противодействуваш на нея и вярваш тогава в Бога.
При въпроса за Бога, човек да мълчи. Да кажеш: „Ще опиташ."
Нито едно същество не отрича съществуванието на Бога, че непоносимо страдание дохожда. Те отричат Бога на идолопоклонството, тъй че Господа не измъчват. Всичките подтици на хората се дължат на Бога. Изоставен си, а не­що дълбоко отвътре слушаш глас: „Ще се оправи!" Дойдем ли до Бога, никой не може да ни излъже.
В мозъка има едно слънце и благодарение на него в нас ни става ясно това слънце. Зад туй слънце има друго, духовно слънце, което хората не виж­дат. Това слънце е изражение на друго Слънце. Което не знаеш, е реално; кое­то знаеш, не е реално. Не си разбрал светлината - че то не е статическо поло­жение. Всичките нюанси в живота зависят от светлината, в какви краски се проявява.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...