Jump to content

66. Божият глас


Recommended Posts

66. Божият глас

Прочетете 100. страница от книгата [„Божият глас" - X година на Общия окултен клас, I том, София, 1940 г.] Да вярваме в общите идеи.
Прочетете 50. страница: По естество човек не е лош, но нещо лошо е написано в неговата книга. Трябва да го коригира. Да изправи лошата си кар- ма, иначе тя ще погълне всичко придобито.
Прочетете 25. страница: Ученикът да учи, не само да се моли. Всеки ден да придобива по нещо ново. Знанието му не е достатъчно. Твърдата човешка мисъл, да я стиснем, от нея вода да излезе. Да работим върху ума, сърцето си и волята си и с махване да укротяваме.
Прочетете 75. страница. Да се домогнем до Истината, която ще ни свър­же с Бога. Същественото в човека не е формата - мъж и жена са полюси. Истин­ският човек не е ни мъж, ни жена. Истинският човек включва и мъжа, и жената. Числата 100 + 50 + 25 + 75 страници образуват едно цяло по мисъл.
Прочетете 23, страница Числото 23 е число на противоречия. Човек да е готов да пожертвува всичко за Бога и Бог ще му каже една дума. Човек, ако изгуби Любовта, почва да я търси.
Прочетете 125. страница. Всяка мисъл, като се ограничи от желание, е обикновена. Мисъл, която се изменя, не е праза.
Прочетете 175. страница: Колкото е по-разумно едно същество, по-ра­зумно разрешава мъчнотиите. Огъни се, без да се пречупваш, изправи се и тръгни! Огъни се и запази живота си! Огъване значи промяна на състоянието Съсредоточете се при неразположение.
Прочетете 200. страница. Да не искаме да мислят само за нас. Да любим Бога - Божествения свят, да любим ближните си - духовния свят; и да любим врага си - физическия свят. Бъдете съвършени: да имаме Любов към себе си. да не правим нищо, което е в противоречие с Божествените закони. Да ги при­лагаме - да имаме хармонични мисли, чувства и постъпки. Това е Божествени­ят глас.

Izgrew_17_24.jpg

Представете си, че всяка дума е жива. Правата линия (фиг 9) представя разумност.

Izgrew_17_25.jpg

Следете пътя на дви­жението. Ако движението (фиг. 10) образува крива и счупена смесена линия, постъпката не е права, Да има между мислите, чувствата и постъпките геометрическа форма. При всичките изпитания човек да намери спасителния ъгъл и да излезе. Чо­век да се учи на дикция. Човек си туря някой път рамото под мъчнотия, дето никой не го е турил. Щели всички да се спасят? Какво ще стане със света? Понеже Бог е Любов, всички ще се спасят, но след много големи страдания. И падналите ангели - дяволът, ще бъде спасен.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...