Jump to content

72. Тъмнината и светлината


Recommended Posts

72. Тъмнината и светлината

Хвърлете черните раса, черни умствени, черни сърдечни и черни от по­стъпките. Чернотата нищо не дава.
Като те запалим, ще видиш от кои си. Щом гори свещта, е от белите.
Илия ще тури ред и порядък, за да дойде Христос, да Го приемат. А Хрис­тос ще ги научи на новото учение, как да изпълнят закона. Оня ще те обърне, но светлината иде от Слънцето. Обърна някого към Господа и му казвам: „Гледай Господа вече, не мене!"
Пророците имаха опитността, през Божествения огън преминаха. Горчи­во станало Словото, като имат развален стомах, да не се смила храната. Слън­цето се постоянно смалява, а Земята остарява. Човекът се подмладява. Слън­цето се създаде у човека. Бог сам създаде човека. В Библията Името Божие е 4 пъти в единствено число. Погрешката е, че не ги прочитат на трите минарета. Пътищата от Небето до Земята са павирани и някъде ще видиш камъни от тво­ите молитви. Не допущай лоша мисъл, лошо желание в духа и душата си. Дяво­лът е разумно същество, само за себе си мисли. Човек да е или в тъмнина, или в светлина. Дяволът е тъмнина, управлява се, разсъждава. В светлината хора­та живеят за другите.
Не уповавай на който ти обещава 10 000 лева, а нищо не ти дава, само обещава. Ако ти дам 20 000 лева, как ще разсъждаваш? Ако се ожениш за лоша жена, ти умен ли си? Човек за лоша жена не може да се ожени. Тя е наложни­ца. За добрата може да се ожени, добра другарка е. В Любовта нещата са реални. Истината е човекът, в когото живее Любовта, Мъдростта и Истината. Той е създаден по образ и подобие Божие.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...