Jump to content

90. Най-подходящата форма


Recommended Posts

90. Най-подходящата форма

- Оставете човека да слуша и гледа хубаво. Да посещавате не само ум­рели, но живи хора.
 
Първо отделение и последният университетски изпит е важен. Числата и буквите да се съчетават правилно в първо отделение. Във второ отделение ги нареждат, после стават кандидати за горе. В духовния (невидимия) свят първо отделение е как да се възпитава педагогично. После, в първо отделение в ум­ствения свят да се научат как да пишат. За първо отделение трябва детето да ходи. В първо отделение в невидимия свят е който не е падал - залитал, но не падал. Отчайва ли се, е духовно падане. Обезсърчил се е - също. На човека дали работа лека, но той се отчаял, че не работил навреме, което му е дадено, и събрала се много работа. Лекът на отчаянието е да не отлагаш работата - разположен, неразположен, върви! Които работи не разбират, ги отчайват. Не­щата не са много лесни, не са и мъчни; но са и мъчни, но време се изисква.
Тази форма на света е най-подходяща засега. Другият свят, който се гот­ви, ще е съвсем други. Които същества ни обичат, ни изнесли на Слънцето и ние се обезсърчаваме, докато ни внесат.
Някой казва: „Изоставен съм." Да те поокъпе дъждът си оставен. Детето мисли: „Всичко е уредено", че го държи майка му. После го оставя, после вкъ­щи само го оставя. То мисли: „Защо майка ми не ми служи?" Майка му казва: „Мама, сега ти се научи да служиш!" После майка му го набие, а то си мисли: „Как е възможно това?" Децата ги бият със суха пръчица, значи сух да не си.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...