Jump to content

114. Противоречията


Recommended Posts

114. Противоречията

Новото учение е: Плащай си дълга, не търси си заема! По-добре е 10 пъти да се родиш, отколкото един път да умреш. Радвайте се на всички противоре­чия. Частично противоречията са зло. Злото е в егоизма. Взел ни някой парите - че те не са наши, на земята са. Минаваме за много честни. Не разбираме какво Господ иска от нас. Ти, като същество, си на второстепенно място, Бог е на пръв план. Да страдам - народят му се децата и го коригират. А ти поправи своите работи! Бащата може дъщеря си да поправи, а майката - сина си. При възпитанието всичко може в начало. Кой за що е роден.
Едно дете плакало и викало на майка си: „Маро, маро!" Тя не знаела какво иска. Дошла една циганка и казала: „Детето иска хляб, дай му хляб!" Това дете е било ученик някъде из Индия в окултна школа. Циганите са изпъде­ни ученици от окултните школи, защото са употребили учението за лични цели.
Със своето скрито лошо предизвиква лошото у другия, а със своето скрито добро предизвиква доброто у другия.
Не критикувай Господа, не критикувай разумните същества! И мравята не критикувай! Не са лоши, но ни препятствуват, не гледат Божественото. За водолаза ще ти турят едни дрехи особени. Вие гледате само красивата страна, а опакото не виждате. Не са лоши, неразбирания има. Как обичта я накарала да стане майка? Обичта на сина й я накарала да стане майка. Огънят дава свободата на барута. Други правят разни мисли и чувства и ние сме виновни. Подписвай източника на желанието! Нашето щастие е като на мравите. Човек да мисли! Религията на мисленето, на чувствуването, на фантазирането, то още не е Божествена мисъл, която разрешава. Дръжте примера: Беден руски княз, отишъл гостенин селянин, който започнал да яде пред него с ръка - и князът тъй започнал да яде.
Здравите да ядат храната, която им прилича, а болните - храната, която е за тях.
Ако речеш да направиш добро, времето ще се оправи. Да те посадят в земята и за една година ще имаш най-малко 30 последователи. Жените ще оправят мъжете и мъжете - жените. Мъжът, щом обича една жена, ще обича и всички. И жената, щом обича един мъж, ще обича и всички мъже. Ако мрази един мъж, ще мрази и другите мъже.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...