Jump to content

139. Физическото тяло на човека, двойникът му и духът му


Recommended Posts

139. Физическото тяло на човека,

двойникът му и духът му

Физическото тяло живее според етерното тяло, което вътре влиза във физическото. Ако се извади двойникът - етерното тяло, като го извадят, двой­никът седи седнал, тялото лежи. Бодни двойника, тялото пищи; тури книга сре­щу двойника, физическото тяло чете. Етерното тяло вижда написаното, а физи­ческото го чете. Някой чувствува какво ще му стане, знае и отгде. Можеш да доловиш мисли, че някой добро ще ти направи или зло. Вселява се някой да го ръководи постоянно. Вдъхновение, то е временно; вселява се, за да го ръково­ди. Вдъхновява го да живее. И 100 души може да се вселят в един. Могат и много светли духове в един.
Излияние на Духа е излияние на Божествения Дух, на по-висши същес­тва. Други светли духове ще дойдат. Което проповедниците вече не говорят, държавниците ще го реализират. Видял е отвънка, ще изпрати Духа отвън. Иде! Значи условията отвън, а възможностите са отвътре. Като му се отварят очите, разбира какво е светлина. Някой има вътре духовно знание да вижда, да знае, изведнъж разбира нещата; има едно непосредствено знание, изведнъж да раз­бираш и нищо не може да те убеди, че това не е тъй.
Тялото се оставя, а двойникът се разредява и сгъстява - образува. На обикновения не можеш да говориш за духовна къща, страх го е да не изгуби. Светът е на Бога, да се поправи. Вегетарианецът да яде плодове, които не гни­ят. Месоядецът да яде кокошка, която не кряка. Да нямаме много желания, за да не сме завързани за тялото.
Третото небе е раят. Човек сам да изгори, да не чака да го горят.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...