Jump to content

ХОРА НА ЛЮБОВТА


Recommended Posts

ХОРА НА ЛЮБОВТА

Понеже Бог ни е възлюбил с всичките недостатъци и ние трябва да любим като Него. Бъдете готови да проявите любовта, както Бог я проявява. 70-224.

В любовта на човека трябва да вземат участие и съзнанието, и самосъзнанието, и подсъзнанието, и свръхсъзнанието, както и неговият ум и сърце, а също така и неговата душа и дух. Вземат ли тия неща участие в любовта му, вие имате пред себе си истински човек. 13-69.

Вложете любовта като стремеж в сърцето си, като чувство в душата си, като сила в ума си и като принцип в духа си! 120-51.

Задачата на всеки човек е да дойде до вътрешната, мистичната страна на любовта. Който се домогне до мистичната любов, той не говори за нея, или малко говори, а много работи. 145-156.

Ако говорите много за скъпоценния камък, скоро ще го изгубите. Колко повече говорите за любовта, толкова повече я обезценявате. Ако трябва да кажеш нещо за любовта си към даден човек, говори безлично, принципно. Кажеш ли името му, любовта изчезва. 145-157.

Оня, на когото любовта говори, е приет от всички хора. 190-70.

Оня, който прояви любовта, има отношение към хората и всички го разбират. 190-71.

И тъй, работете върху себе си да придобиете онази любов, която разширява съзнанието, която дава подтик и импулс на човека да работи и върви напред. 59-23.

Докато любовта се проявява чрез даден човек, той свети. 27-152.

Любещият човек се познава по радостта. 75.1-91.

С любовта и в палат да влезеш, и в изба да се скриеш, ти си в рая. 70-275.

Иде нова епоха в света, която пресява хората. Това е епохата на любовта, която внася свободни, разумни отношения между хората. 145-138.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...