Jump to content

84. НОВОТО ВРЕМЕ ИДЕ (бр. 24, 23.VІ.1930 г.)


Recommended Posts

84. НОВОТО ВРЕМЕ ИДЕ (бр. 24, 23.VІ.1930 г.)

(В. „Ратник на свободата”, бр. 24, 23.VІ.1930 г., София, стр. 1)

„Онзи, който стои - ще устои; и твърдият в Истината ще е

винаги твърд!

И тъй, онова, което Любовта върши, е винаги славно и

велико, защото тя е изпълнение на Закона.”

Всеки човек, който извършва каквото и да е деяние в света без Любов, без Мъдрост, без

Истина, не е достоен за името си.

И ако днес страда человек, домът, държавите - то е защото са изгубили мярката на доброто, изгубили пътя на живота, предпочитащи пред него леките пътеки на удоволствието, алчността, себелюбието, лъжата, които винаги водят към мъченията, катастрофите, смъртта.

Днес хората като малки деца се забавляват, повтарят това, което от хиляди години е правено, давало своите отрицателни резултати - а те все пак се надяват... те, безверниците, се надяват и вярват в чудеса...

От хиляди години светът е воювал - земята е оросена с кръв и пръстта е станала смесица от кости на хора, тласнати в боеве и войни - и сълзи на техните близки по злочестата им съдба...

И всички, които са воювали, са изчезнали постепенно, въпреки оная видима стабилност и вечност, която наглед са притежавали.

Изчезна империята на Александър Велики, на Цезаря, на Наполеона - а делото на Дърводелеца Исуса, ходещ бос и преследван от „учени” и свещении, охулен и разпънат на своето време, днес се е разрасло дотам, че милиони хора чакат от Него помощ и спасение.

И нам, носещи Неговото име - Християни, предстои да тръгнем по Неговия Път, да възприемем Неговата Истина, за да намерим онзи вечен живот, който Той живее и направи достояние и нам.

И тогава ще бъдем добри не защото ще има кой да ни гледа; и честни - защото стражарят стърчи някъде наблизо; справедливи - защото законът наказва...

Не. Ний ще бъдем любящи, които почитат и обичат, които ценят живота на другите както своя собствен, които искат тяхното добро да бъде достъпно на всички, които истински го желаят.

Ново време иде, с нови, разумни водачи, които обичат своите братя и са готови живота си да положат за тях.

Дни на светлина и слънце ще се заредят - да бъдем будни и готови!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...