Jump to content

ИНТЕЛИГЕНТНОСТ


Recommended Posts

ИНТЕЛИГЕНТНОСТ

Когато умът на човека е добре развит, ние казваме, че този човек е интелигентен. Неговата интелигентност се вижда в очите, в погледа му. Погледът му е ясен и чист. 80-25.

Истинската интелигентност подразбира едновременно и външна и вътрешна светлина. Човек трябва да бъде като слънцето, отвън и отвътре светъл. 80-108.

Когато духовното естество в човека се проявява, той развива своята интелигентност. 81-47.

От фазите, до които е достигнало пробуждането на съзнанието, зависи и човешката интелигентност. 144-273.

Човешкият ум е достигнал до известна степен на развитие, поради което голяма част от човешката раса е достигнала до висока степен на интелигентност. 31-243.

Казват за някого „Този човек е високо интелигентен, разумен.” Подразбира се, че у него има закон за равновесието, има „сол”. Разумността е сол т. е. под думата „разумност” се разбира онова състояние, когато всичките човешки способности са в условие за работа. 5-6.

Само умът може да създаде истински условия за правилния, възраствуващ живот. Само умният, интелигентният човек може да се развива правилно. 152-13.

Интелигентният придобива знания отвътре. 83-262.

Той има знания, придобити от своята лична опитност или от опитността на своята душа. 83-262.

Колкото повече приятели от невидимия свят са заинтересуват от нашия живот, толкова по-голяма ще бъде нашата интелигентност. Те са притоци към нашия живот, които влагат любовта си у нас. Те са звездите на нашето небе. Както голямата река зависи от притоците, които се вливат в нея, така и нашата интелигентност зависи от любовта, която висшите същества вливат в нашия живот. И тъй, ако схващате живота по този начин, у вас ще се зароди силно желание да свържете вашия живот с живота на живата природа и по този начин да разрешите правилно мъчнотиите, които срещате на пътя си. 13-38.

Щом интелигентността в дадена форма се увеличи, формата се изменя. 90-82.

Човешката интелигентност не зависи от външността на човека, от неговата големина. 142-246.

Интелигентността не е еднаква у всички хора. 37-18.

Френолозите измерват горната част на главата, после измерват челото и от големината на ъглите, които се образуват от носа до ухото и нагоре към главата съдят за интелигентността на човека. Колкото по-голям е ъгълът, толкова и човек е по-интелигентен. 37-18.

Право е донякъде, че тежестта на мозъка оказва известно влияние върху интелигентността на човека, но голямо влияние има и това как е организирана тази вътрешна разумност в човека. 156-5.

Интелигентността зависи още от моралните устои, както и от добродетелите на човека. 37-18.

Божествената светлина се издава из очите на един интелигентен човек. 8-14.

Всички същества, които са лишени от любов, са лишени от интелигентност, а всяко същество, което има любов, е интелигентно. 152-10.

Само интелигентният човек може да разбере причините защо е създаден светът. Само на такъв човек може да казват защо е създаден светът. 122-48.

Как и кога човек трябва да проявява интелигентността си? - Ще бъдете толкова интелигентен или толкова глупав, колкото окръжаващата среда. 148-105.

Интелигентността и любознателността са разменна монета между съществата в умствения свят. 146-231.

Глупостта и интелигентността са кармични закони. 148-104.

Човек, колкото отива към старостта, неговата интелигентност като че ли се губи някъде. И тогава за такъв човек казват, че е оглупял нещо. Този стар човек не е оглупял, но енергията, която е причина за неговата интелигентност, се оттегля някъде. 13-33.

Някои астрономи казват, че на звездите живеят разумни същества, по-интелигентни от хората на земята. Те казват, че хората се ползват даже от тяхната интелигентност. Като възприема от любовта и интелигентността на тия същества, човек не може да не каже в себе си, че наистина, Бог е Любов. 145-144.

Енергията, която излиза от мозъка, се намира навсякъде по земята. Обаче висшата интелигентност, на която ние се подчиняваме, не се намира на същото равнище, на което ние живеем. Тя е над нас. За да влезем във връзка с тази интелигентност, зависи от височината, на която заставаме, както и от ъгъла, по които възприемаме енергиите на тази интелигентност. Онези, който знаят този закон на възприемане, са забелязали, че интелигентността от висшите към низшите същества се предава под ъгъла 45°. Значи разумната енергия на човека се възприема и предава по ъгъл 45°. Забележете: когато човек се вслушва да чуе нещо, той поставя ухото си под наклон на ъгъл от 45°.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...