Jump to content

2.4 АСТРОКОСМИЧЕСКА ГЕОГРАФИЯ


Recommended Posts

2.4 АСТРОКОСМИЧЕСКА ГЕОГРАФИЯ

В нашата съвременност състоянието на нашето съзнание няма определено философско- научно схващане за невидимите кабели, които свързват Земята с небето, нито такова за космичните вълни, които идват периодически от Слънцето към Земята. Липсва също така и онова дълбоко знание за функционалната зависимост между мозъчните центрове и космичните радиации. Човешкият организъм със своите органи и системи е едно изражение на нашия Космос.

Така говори Учителят.

Така са писали и древните писания. Цялото историческо минало на всички древни цивилизации е изразено в нашия настоящ организъм, в нашите биофизиологични системи, които са се развили и усъвършенствували като резултат на съответните култури.

В своето Слово, Учителят изтъква, че живата Разумна природа, за да създаде нашия организъм, е правила своите опити в разстояние на 90 милиарда години, чрез лабораториите на минералното, животинското и растителното царства. Той твърди: „Тези 90 милиарда години са съкратени при развитието на ембриото на човека в един период 9-месечен, които детето прекарва в утробата на майката. През тези 9 месеца, както твърди съвременната наука, човешкият зародиш минава през всички форми на растителното и животинското царства. Изобщо, животът във всички негови прояви еволюира благодарение на излъчванията на великите невидими същества, които непрестанно въздействат и върху нас и ние ги чувстваме чрез въздействието на светлината, на електромагнитните течения, излъчващи се от целия космос. Цялата земя претърпява непрестанно влиянието на Космоса, на Слънцето, на планетите от нашата система".

Учителят изтъква едно положение със следните мисли: „Върховете на планините получават космическите енергии, идващи от Слънцето и планетите. Те ги трансформират и разпращат по цялата наша планета”.

Той дава като пример Египет. За да се развие правилно египетската култура е трябвало да бъдат изградени пирамидите - едно от седемте чудеса на света, които да служат като трансформатори на космичните енергии, идващи от дълбините на Космичния свят. Според Учителя: „на Земята има специални места, където се получават специални енергии. Всяка географска част на планетата е свързана с дадена разумна сила на природата”.

Когато ние се изкачваме на високите върхове на една планина, ние се свързваме с разумните сили на природата.

„Олимп, казва митологията - седалище на боговете е представлявал огромен масив, с височина 10 000 метра. Масивът на Рила е достигал 7 ÷ 8 000 м. В този масив не се намират никакви остатъци от органически черупки, което показва, че планината никога не е била покривана от водите на моретата. Родопският масив е бил седалище на мъдрите сили на Универсалното братство”.

Според традицията и според Учителя, планините от духовно мистична гледна точка отговарят в човешкия организъм на гръбначния стълб, през който протичат електромагнитни течения, идващи от Космоса и от Слънчевата система.

Стр. 69/943

Всички тези дълбоки проблеми ще бъдат предмети на изучаване от Синовете на Мъдростта през научния деканат на Водолея. Тогава науката експериментално ще установи, че Земята е силово поле, върху което въздействат енергиите на живата разумна природа. Човешкото съзнание ще излезе от геоцентричната сфера на познание, ще премине към хелиоцентричното разбиране, а оттам към космичното такова. Според някои окултни автори, Европа е разделена на три зони - северна зона, предимно интелектуална, средна зона - емоционална, и южна зона - материална.

Наистина северната зона на Европа има ментален характер. Тази зона обема следните столици: Берлин, Лондон, Москва, Варшава. В средната зона се намират: Париж, Виена, Будапеща. Там доминират чувствата и затова там музикалната култура е в своя разцвет. Последната, южната зона: Мадрид, Галия, Македония, Гърция и особено Тракия, е по естество материална. От гледна точка на астрокосмическата география, това не са чисто философски спекулации, а изводи, които почиват върху исторически данни. Според древната традиция, както и според науката от гледище морфологично и етническо, древните тракийци, както и старите елини са произлезли от смесването на монголската раса (седмата култура на атлантската раса) с втората култура на петата, арийска раса. В политическата история тези географски възли на Великаните са наречени "Барутни погреби". Политическата област е най-материалната област в обществения живот. От друга страна, нека разгледаме от астрокосмична гледна точка характера на континентите:

Азия се намира под влиянието на Слънцето.

Африка - под влияние на Луната;

Двете Америки - Меркурий,

Европа - под тройното влияние на Слънцето, Луна, Меркурий.

Всъщност Европа координира влиянието на всички тези континентални електромагнитни комплекси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...