Jump to content

2.6 АСТРОКОСМИЧНИ АНАЛОГИИ


Recommended Posts

2.6 АСТРОКОСМИЧНИ АНАЛОГИИ

Ние ще дадем още няколко примера, които помагат да се разбере дълбоката връзка, която съществува между космичните явления, по-специално в нашата слънчева система и събитията, които стават в народите През 1903 г. е имало слънчево затъмнение и малко по-късно един съвпад на планетите Марс и Сатурн в знака Водолей. Знакът Водолей е управител на небесната карта на Руската империя. Тези две небесни явления, комбинирани в своето действие, дават като последствие Руско-японската война. През 1822 г. през м. август е станало голямо земетресение в Сирия като последствие на една лунно затъмнение. При това затъмнение Луната се намира на 10"2' във Водолея в квадрат със Сатурн. На 27 юни 1884 г. съвпадение между Марс и Юпитер в знака на Скорпион е предизвикал земетресение в Чарлстон САЩ. Съвпадът между Марс и Сатурн станал на 22.12.1909 г. в знака Овен. който управлява Англия, е предизвикал сериозни обществени смущения в тази страна, които продължили до 1911 г. През този период умира Едуард Седми и неговата смърт е предизвикала големи мъчнотии в парламента и в камарата на лордовете. Могат да бъда приведени множество примери, но ние само хроникираме горните такива, без да можем да правим широк анализ, нещо, което би надхвърлило рамките на настоящето изложение. Трябва да

Стр. 71/943

отбележим, че съвпадите между бавните планети, по-специално между Уран, Нептун и Плутон, оказват грамадно влияние в живота на народите и на човечеството. Те са предизвиквали падането на цели империи, на политически системи и на икономически доктрини.

Например, социализмът като социално-икономическа система датира от съвпада между Уран и Нептун. Интересно е, че в неговите създатели-доктринери този съвпад играе важна роля. В небесната карта съвпадът Уран-Нептун има място в знака Риби. И двете планети са ретроградни. Според астросоциологията, знакът Стрелец е знак на философски мирогледи, на етични норми, на религии, социални движения и пр. Под този знак Стрелец се създаде комунистическата идеология. Характерно е, че този съвпад Уран и Нептун се намира в квадратура със съвпада Сатурн-Плутон в знака на християнството - Риби. Картината е ясна при тази квадратура, която носи конфликтите между две противоположни течения, действия, които бяха изпитани през XX столетие Трябва също да се отбележи, че издаването на комунистическия манифест е станало при откриването на планетата Нептун - планетата на бунта, на революция и сътресения. При съвпад Уран-Нептун, чиято трайност е 170 години, станаха много важни събития на континентите. Холандия и Гърция станаха независими, Южна Америка се освобождава политически от Испания, Мексико става независима и т. н.

Ако анализираме картите на реализаторите на марксическата доктрина ще забележим, че съвсем не случайно планетата Нептун е в съвпад с Марс, специално за Ленин - в знака Овен, знак на водачите и пионерите на нови доктрини. Могат да бъдат приведени още редица примери за влиянието на големите планетни цикли в духовно-културната история на човечеството. Тези цикли дават отражения не само в човечеството, но и в целокупния живот на Земята.

За да приключим тази глава, ние ще цитираме един пасаж от Словото на Учителя: „Пръстите на човека са свързани с планетите. От изменението, което става в самите пръсти, може да се разбере какви явления стават на нашата слънчева система. Има течения, които се направляват от планетите към Слънцето и от Слънцето към планетите. Тези два вида течения преминават през целия човешки организъм. Когато ние говорим за земни течения, ние разбираме теченията, които се направляват от планетите към Слънцето. Също така трябва да разбираме и трудите течения, които идват от планетите, минават през Земята и се отправят към Слънцето. Тези течения минават през определени часове и дни. И техният прилив е определен от живата разумна природа. Също така и човешките мисли, които излизат от мозъците на хората, упражняват известно влияние върху метеорологичните явления. Някои мисли произлизат от едно мнозинство, от една верига души и те могат да предизвикат големи смущения в атмосферата на Земята. Ако десет милиона души имат в даден момент еднакви мисли, техните мозъци представляват една гигантска сила. Човешката душа съдържа духовните потенциали на вечното. Тези потенциали се разгръщат постепенно по звездната спирала на Космичния живот.

Стр. 72/943

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...