Jump to content

КАК ДА БЪДЕМ СВОБОДНИ?


Recommended Posts

КАК ДА БЪДЕМ СВОБОДНИ?

Днес всички хора искат да бъдат свободни, но не знаят по какъв начин да добият свободата си. Те казват: „Ние сме свободни да мислим, каквото искаме и както искаме.” Те са на крив път. Човек не е свободен да мисли както иска, нито е свободен да прави, каквото иска. Човек трябва да мисли право. Ако пък върши, каквото му дойде на ум и каквото иска, налага му се това, което не иска. 145-19.

Хората търсят свободата, но не по Божествен начин и вместо да я получат, объркват конците. 70-43.

Ако погледнете на човека с окото на ясновидеца, той представлява следната картина: в средата е човекът, а от него излизат много нишки, които го държат вързан. Тези нишки са като лъчите на слънцето. Докато е свързан с тези нишки, човек постоянно се усеща спънат, иска да мисли, иска да чувствува, не може; иска свободно да прояви волята си, пак не може. Иска да къса тия връзки, не може - не знае законите как да ги къса. Ще се молите, ще правите усилия, ще късате внимателно нишка след нишка, докато един ден се почувствате човек със свободна мисъл, със свободни чувства и свободни действия. 74-150.

Щом пожелаеш нещо, ти си вече обвързан. Щом отхвърлиш едно желание, ти си свободен. Има известни желания, които не трябва да се постигат. 0-5.3.84.

Вие можете да бъдете свободни при реализиране на едно желание само тогава, когато умът ви е взел участие при създаването на това желание. 88-33.

За да бъде свободен, човек трябва да има определена посока в живота си, към която да се стреми. 80-44.

Искате ли да бъдете свободни, прилагайте любовта. Когато се подчинява на Любовта, човек всякога е свободен. Правите ли нещо, правете го от любов. Само по този начин ще бъдете свободни. 145-23.

Стреми се да се освободиш от закачките на живота, да работиш свободно на Божията нива. 70-324.

Едно трябва да знаете: условията на човека се дават даром, а усилията зависят от самия него. 49-15.

Съединете се с Любовта и разединете се от света. Съединете се с Бога и разединете се от света и вие ще бъдете свободни. 6-174.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...