Jump to content

Recommended Posts

ПРАВО

Всяко разумно същество знае кое е право. 7-261.

Всеки търси своето право. 145-229.

Ако твоята неправда не се превърне на правда, не можеш да станеш човек. 102-6.

В света има едно Божествено абсолютно право, в което няма никакво изключение. Това право се прилага еднакво спрямо всички. 137-9.

Човек трябва да разбере, че Божественият живот работи в него и да знае, че всяко благо е дадено не само за него, но и за ближните му. Всеки има право да се ползва от благата на живота за своето развитие. 25-28.

Някога човек отдава правото на силния, някога - на слабия, а някога - на всички същества. В последния случай той живее в Божествения свят. 130-84.

За да се обичат, хората трябва да си отдават едни на други правото, което им е дадено. Отдавайте правото на всеки човек, което Бог му е определил, и го подкрепвайте в неговите стремежи. Всички хора, всички народи трябва да спазват правата си, които природата им е дала. 145-169.

Всеки човек има право да яде, всеки има право да се стреми към щастлив живот, понеже е взел участие в работата на цялото Битие. Обаче колкото по-съзнателно е работил, толкова по-лесно ще придобие щастие. 145-189.

Като работи с любов, човек всякога постъпва право. 145-268.

Който не обича, право не му се дава. Който обича, т. е. прилага закона на Любовта, всякога му се дава право. 112-37.

Този свят е създаден от Бога. Хората нямат право да заповядват в чуждо Царство. Те трябва да се подчиняват на това, което Бог е създал. 145-257.

Ще кажете, че сте свободни, независими и т. н. Не, ти ще се подчиниш на властта. „Ама аз имам право.” Ти можеш да имаш право, но той има власт в ръцете си. 145-258.

Често човек губи правата посока на движение, съзнанието му потъва в гъстата материя и той губи вече понятие за право и криво. 70-81.

Ние трябва да имаме едно свещено правило: трябва да оставаме нашето право Бог да го защитава. Но дойдем ли до Божественото право, ние ще го защитаваме. 8-9.

Ако неправдата на света се превърне в правда, може нещо да се очаква от този свят. 102-6.

Има правда в света! Правдата ще застави всички хора да живеят чист и свят живот. 11-125.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...