Jump to content

Recommended Posts

ЗАКОНИ

На всяка стъпка, възрастващият ум, възрастващият ум на човека среща безброй явления, които привличат неговото внимание. Тези явления произвеждат разнообразни впечатления в човешката душа и подбуждат ума към дейност с всичките му сили и способности като го карат да търси причините на тези явления и да откриват законите, по които те се извършват, а така също да разбере значението, което те имат за човешкия живот. Несъмнено, всички тия явления, колкото и загадъчни да се стрували първоначално на човека, се управляват от известни закони. Те са резултат от работата на известни сили, които действуват в природата за осъществяване на някаква мирова цел. 1-3.

Човек трябва напълно да възприеме началата на разумността; да се проникне от неговите закони; да развие в себе си ония сили и способности на висшето си естество, които ще му дадат ключа на истинския успех и ще го въведат в оня свят, дето умът намира най-високото си призвание - да употреби природните сили за своето повдигане, от положението на роб и слуга, до положението на господар и владетел в царството на природата. 1-6.

Ако нашите разбирания са слаби, това не показва, че в света не съществуват абсолютни закони, които регулират отношенията на хората. 5-199.

Правото във всички векове е право; доброто във всички векове е добро; Любовта във всички векове е любов. Ние можем да имаме различни разбирания за доброто, за правото, за любовта, но те ще бъдат по отношение на нас, а не по отношение на великата Вселена, която съдържа всичко в себе си. 5-198.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...